Skip to main content

Gram Slot

Status:
Forespørg på pladser

En rejse i dansk madkultur og historie - med gæstfrihed og jordnære oplevelser

Gram Slot, Fodermesterhuset, Chaufførboligen m.m

På Gram Slot har vores værtspar Sanne og Svend Brodersen gjort alt for at bevare de historiske rammer og restaurere i stedet for at renovere. I stedet for at bygge nye, hotellignende værelser, har de med nænsom hånd sat de oprindelige bygninger i stand. Vi kommer til at bo i de bygninger, som oprindeligt hørte til slottets fodermester-, mejerist- og chaufførboliger. Dermed bor vi, som var vi på et privat besøg. I et hus eller en stor lejlighed er der typisk tre eller fire værelser, som deler stue, køkken og badeværelse. Det skaber rum for at komme hinanden ved og det er netop, hvad Sanne og Svend ønsker. Opholdet her skal bære præg af den sønderjyske jordnærhed og gæstfrihed.

Hotel:

Gram Slot  se mere om hotellet på hjemmesiden HER

Søg rejse

Rejseprogram

1.dag: Hejlsminde, Christiansfeld og Gram Slot med rundvisning

Før vi ankommer til Gram Slot besøger vi den lille, hyggelige badeby Hejlsminde, der ligger smukt ud til Lillebælt og indtil 1918 var grænseby mellem Danmark og Tyskland. Derefter nyder vi en let frokost på det hyggelige Ellegård Landkøkken. Christiansfeld kom i 2015 med på UNESCO verdensarvliste og i byen går vi på opdagelse i de gamle gader, ser Brødremenighedens kirke og stifter bekendtskab med byens berømte honningkager. Hen på eftermiddagen indkvarteres vi i de forskellige huse på Gram Slot og mødes efterfølgende til eftermiddagskaffe og kage. Herefter er der rundvisning og velkomstdrink på selve slottet. Aftensmaden er tilberedt af lokale råvarer og drikkevarerne er bl.a. økologisk øl fra Klosterbryggeriet.

2.dag: Vadehavet, Mandø og domkirkebyen Ribe

Morgenmaden serveres i ”Hestestalden”, inden vi begiver os tur til Vadehavet, hvor vi stiger om til traktorbussen med kurs mod Mandø. Her bliver der en guidet rundtur og efterfølgende frokost på Café Mandøpigen, hvor vi skal smage ”Vesterhavs Tapas” (røget torsk, laks, blåmuslinger m.m.). Vi tager tilbage over dæmningen inden det bliver højvande og fortsætter til Ribe. Her ser vi naturligvis domkirken og nyder den helt specielle stemning i byens gamle gader. Tilbage på Gram slot bliver der tid til en gåtur i parken inden aftensmaden.

3.dag: ”Smagen af Nordfyn”, Kerteminde og Fynshoved

Efter morgenmaden begiver vi os til Fyn, hvor vi besøger ”Smagen af Nordfyn”. Landbruget er drevet af Mette og Henrik, der fortæller og viser os rundt på gården og afslutter med lidt smagsprøver. Der bliver også mulighed for at handle i gårdbutikken. Herfra tager vi turen over Munkebo Bakke til Kerteminde, hvor der bliver tid til frokost på egen hånd. Om eftermiddagen ser vi den smukke natur ved Fyns Hoved og Røverdalen, inden vi runder af med eftermiddagskaffe og kage, før turen går hjem over Storebæltsbroen.

Påstigningsruter

 

Kort

rejsekalender

29/12Nytår i BerlinFra 4.595,-
29/12Nytår i SchwalenbergFra 3.850,-
30/12Nytår i Kassel/BaunatalFra 4.225,-
30/12Nytår i GorzowFra 3.295,-
6/2Helmut Lotti i LübeckFra 2.295,-