Skip to main content

Gourmet Bornholm m/ Georg Julin

Status:
Forespørg på pladser

Gourmet Bornholm med journalisten Georg Julin - Smag på Bornholm med den tidligere DR-journalist og forfatter Georg Julin

Forestil dig en rejse, hvor du smager på lokalt producerede varer, delikatesser og lækkerier til den søde tand. En rejse, som går til en solskinsø med smukke klipper, strande, skove og charmerende byer. Forestil dig, at rejselederen på turen er en tidligere DR-journalist og fødevareambassadør, som bor på øen og kender alle dens små hemmeligheder. Sådan en rejse har vi på programmet, og vi er stolte over at kunne præsentere "Gourmet Bornholm" med Georg Julin som rejseleder.

Turen dag for dag:

1. dag

Udrejse via Ystad-Rønne. Bytur i Rønne og besøg ved "Mølgaard-Marcussen Keramik". Ankomst og indkvartering for 4 nætter i Allinge.

2. til 4. dag: Udflugter fra Allinge

• Moseløkke Stenbrud, Svaneke Bryghus med frokost og Brændesgårdshaven med aftensmad og rundvisning

• Bornholms Madkulturhus med madkursus og frokost, ophold i Gudhjem og besøg på Lykkelund Gedemejeri

• Bornholmertårnet med rundvisning, vingården "Lille Gadegård" med frokost samt besøg på Lehnsgaard Rapsolie.

5. dag

Bornholms Tekniske Samling og hjemrejse via Rønne-Ystad

 

Hotel:

Hotel Pepita se mere om hotellet på hjemmesiden HER

Søg rejse

Rejseprogram

Journalist og fødevare-ambassadør for Bornholm

Georg Julin er af mange kendt for sin tid som radiovært på DR, men har været vidt omkring i sit spændende liv. Han har været kommunikationschef i flere rejsebureauer, fødevareambassadør på Bornholm, foredragsholder og forfatter til bogen "Den fjerde alder". Georg kender hvert et hjørne af Bornholm, og vi har derfor bedt ham om at lave en rejse, hvor vi ser nye sider af øen. Ikke mindst smager os frem gennem de mange specialiteter og lokale produkter, som de seneste år har sat Bornholm på det kulinariske verdenskort. Glæd dig til en smagfuld rejse til spisekammeret og solskinsøen Bornholm.

Allinge-Sandvig og Hotel Pepita

Rammerne omkring denne rejse er det charmerende Hotel Pepita i Sandvig. Hotellet var oprindeligt en typisk bornholmsk bindingsværksgård fra 1600-tallet. Her er charme og atmosfære og en beliggenhed tæt på Sandvig havns hyggelige fiskermiljø, hvor stemningen på de lune sommeraftener kan minde om Middelhavets små byer. Tre aftener spiser vi på hotellet, hvor der er stor buffét med vin, øl og vand ad libitum fra kl. 18:30 til 21:00. Desuden byder hotellet også to gange på eftermiddagskaffe og kage, som gerne nydes i den hyggelige gårdhave. En aften under opholdet vil Georg Julin, sammen med sin kone Tamara, holde et lille foredrag om deres arbejde med bogen "Den fjerde alder".

Rønne og Mølgaard-Marcussen keramik

Når vi er vel ankommet til Bornholm, tager vi en lille byvandring i Rønne, hvor der også bliver mulighed for at besøge Mie og Sussi, der sammen driver "Mølgaard-Marcussen Keramik". I deres værksted i Rønne arbejder de med brugsting som kopper, skåle, vaser og vægure – det hele i et stilrent udtryk og i håndlavet kvalitet. Efter opholdet i Rønne kører vi til Hotel Pepita i Allinge, og kan se frem til turens første aftenbuffét med øl, vin og vand ad libitum.

Moseløkken Stenbrud, Svaneke Bryghus og Brændesgårds-haven

Dagen starter i det berømte Moseløkken Stenbrud, som blandt andet har leveret granit til Carlsberg-elefanterne, Christiansborgs indgangsparti og National-museets søjler. Her får vi et spændende indblik i stenbruddets historie og arbejdet gennem tiderne. I Svaneke besøger vi herefter det lokale bryghus, som er ét af Danmarks første mikrobryggerier. Bryggeriet har til huse i en gammel firlænget købmandsgård fra 1750, der foruden selve bryggeriet også indeholder en restaurant. Her får vi rundvisning, ølsmagning og frokost. Om eftermiddagen er der tid til at gå på rundtur i "Den søde tand" - med alt fra is, karameller, bolsjer, lakrids og chokolade. Vi runder dagen af i Brændesgårdshaven, hvor vi spiser aftensmad og får en rundvisning af havens ejer, der fortæller om stedets lange historie.

Bornholms Madkulturhus, Gudhjem og Lykkelund Gedemejeri

Hele formiddagen står i den gode mads tegn. Vi besøger den historiske gård Melstedgård, der i dag er Bornholms Madkulturhus. Her hører vi om mad og folk, fra tiden før og nu. Historien bliver bundet sammen med spændende bornholmske råvarer og madprodukter, som øen er kendt for i dag. Herefter får vi selv et lille madkursus, hvor vi finder råvarer til vores frokost og "går i køkkenet". Vores madformidlere viser os, hvordan vi bruger råvarerne og forbereder vores egen frokostmenu, som vi efterfølgende kan nyde inklusive drikkevarer. Skulle vi være blevet fristet, har gården også sin egen butik, der bugner af lækkerier og varer fra de bornholmske madproducenter.

Om eftermiddagen ser vi lidt nærmere på den hyggelige gamle by Gudhjem, inden vi på hjemvejen besøger Lykkelund Gedemejeri. Her hører vi historien om mejeriet og hilser selvfølgelig på gederne.

Bornholmertårnet, vingården "Lille Gadegård" og Lehnsgaard Rapsolie

Selv om Bornholms kulinariske oplevelser er svære at slippe, skal vi ikke glemme, at øen også har en spændende og dramatisk plads i Danmarkshistorien. Vi besøger derfor Bornholmertårnet, der under den kolde krig var Natos østligste lyttepost. Et tophemmeligt sted, der i dag er lavet om til et oplevelsescenter, hvor hovedattraktionen er det 70 meter høje tårn. Det er af Bornholms Tidendes læsere blevet kåret som Bornholms bedste udsigt. Vi får selvfølgelig en rundvisning og god tid til at nyde det fantastiske vue. Herefter går turen til vingården "Lille Gadegård", hvor vi også får en rundvisning, inden der bliver tid til smagsprøver og frokost. På turen tilbage mod hotellet gør vi et stop ved Lehnsgaard Rapsolie, der producerer koldpresset rapskim-olie af afskallet raps, sennep og en lang række andre specialiteter. Alt dyrket og forarbejdet på Bornholm og både raps-kimolien og senneppen findes i mange smagsvarianter.

Bornholms Tekniske Samling

På rejsens sidste dag besøger vi Bornholms Tekniske Samling. Her er udstillinger af maskiner, husgeråd, møbler, køretøjer og meget andet, der har tilknytning til Bornholm. Langt de fleste genstande er gaver fra firmaer og privatpersoner på øen, og det hele giver et godt indblik i, hvordan man har levet og arbejdet på Bornholm gennem tiderne. Herfra går turen til Rønne, hvor der er tid til frokost, inden vi om eftermiddagen tager færgen retur mod Ystad.

Påstigningsruter

Kort

rejsekalender

8/11Ølfest i SchwalenbergFra 2.995,-
26/11Julemarked RhinenFra 3.575,-
26/11Julemarked Münster og DortmundFra 2.950,-
28/11Julemarked BremenFra 3.175,-
28/11Julemarked Kiel, Lübeck og FlensburgFra 1.995,-