Skip to main content

Gotland, Visby

Status:
Forespørg på pladser

Azurblåt vand, kalkstenssøjler, hansestad og gammel historie

Gotland har det hele. Her smelter den spændende fortid sammen med en smuk natur omgivet af hav til alle sider. I ”hovedstaden” Visby går vi rundt i snævre gyder omgivet af middelalderens ringmur, mens der på øens klinter er himmel og hav så langt øjet rækker. Langs kysten finder vi små fiskerlejer, hvor tiden har stået stille, mens gaderne i Visby emmer af liv, hyggelige butikker og caféer. Gotland er kontrasternes ø, o en oplevelse du sent vil glemme.

Turen dag for dag:

1. dag
Udrejse via Øresundsbroen og ophold i middelalderbyen Åhus. Færge Oskarshamn-Visby og aftensmad under overfarten. Sen ankomst og indkvartering for fem nætter i centrum af Visby.

2. til 5. dag: Udflugter fra Visby
• Byvandring i Visby med bl.a. domkirken,ringmuren, ”Kærlighedsporten”og Krudttårnet.
• Den blå lagune, fiskerlejet Nyhamn ogdamptoget ved Dalhem
• Fuglelivet ved Falluden, kalkstenssøjlenHoburgsgubben og Grogarnsberget

6. dag
Færge Visby-Oskarshamn og hjemrejsevia Øresundsbroen

 

Hotel:

Best Western Solhem Hotel læs mere om hotellet på hjemmesiden HER

Søg rejse

Rejseprogram

Hansestaden Visby
Allerede når vi nærmer os Gotland med færgen fra fastlandet, får vi første indtryk af Visby. Med sine røde tegltage, tårne og spir, maleriske ruiner og enorme ringmur ligger den som et levende vidnesbyrd om Gotlands vigtige plads i historien. Vores hotel ligger tæt på både bymuren og centrum, så vi har alt inden for rækkevidde, og kan i ro og mag udforske byens mange krinkelkroge o hemmeligheder. Vi tager dig selvfølgelig med på byvandring gennem de middelalderlige gyder og stræder, hvor stokroserne pryder de gamle huse, mens tårne og spir rejser sig mod himlen bag dem. Undervejs besøger vi domkirken Sankta Maria, ser Krudttårnet, der er Sveriges ældste forsvarstårn, går igennem ”Kærlighedsporten” og ser nærmere på de gamle ruiner, der står som maleriske fortidsminder i byens centrum. Med hotellets gode beliggenhed bliver der selvfølgelig også rigelig tid til, at du selv kan fortabe dig i historien, finde dit eget ”hemmelige hjørne” ved ringmuren eller måske bare nyde stemningen i de hyggelige gader med masser af små butikker og caféer. Bemærk: Vores gæster var sidste år så begejstrede for Gotland og Visby, at de ønskede mere tid på øen. Derfor har vi i år udvidet turen med en dag, så du får ekstra tid til alle oplevelserne.

Den blå lagune, fiskerlejetNyhamn og damptoget ved Dalhem
Med Visby som vores charmerende base tager vi på spændende og flotte udflugter rundt på den smukke ø. Denne dag ser vi nærmere på den nordlige del af øen og passerer undervejs galgebjerget, hvor vi ser den eneste bevarede galge fra middelalderen i Europa. Efter det lidt drabelige indblik i fortiden oplever vi det lille fiskerleje Nyhamn, hvor tiden står stille og fortiden viser sine mest charmerende sider. Ikke langt derfra finder vi den høje klint Hallshuk, som byder på en af øens måske flotteste udsigter. Øens kalksten har ikke blot formet klipper og klinter, men har også farvet vandet flere steder, og mest kendt er ”den blå lagune”, som vi også aflægger et besøg. Vi runder den flotte dag af med muligheden for en tur med Gotlandstoget, der er den eneste bevarede del af den gamle, smalsporede Gotlandsbane. Med det historiske damptog begiver vi os i roligt tempo fra Dalhem mod den gamle klosterby Roma, inden vi vender hjem til Visby.

Fuglelivet ved Falluden, kalkstenssøjlen Hoburgsgubben og Grogarnsberget
På den anden af vores udflugter rundt på Gotland er det den sydlige del af øen, som vi gæster. Her starter vi ved Grötlingbo og Falluden, der har det rigeste fugleliv på øen. Vi ser også den mere end 2000 år gamle gravsætning ved Gannarve, som ikke blot fortæller om øens tidlige historie, men også byder på en helt fantastisk udsigt. Ved Gotlands sydligste spids kommer vi tæt på naturfænomenet ”raukar”, som er søjler af kalksten skabt af naturen selv. Den mest berømte af disse særlige kalkstensformationer er ”Hoburgsgubben”. Turen tilbage mod Visby fører os til Grogarnsberget, der er et af øens smukkeste naturområder, og det lille fiskerleje Herrvik, hvor vi runder dagen af.

Seværdigheder på udturen
På turen mod Gotland besøger vi Åhus, der er en af Sveriges bedst bevarede middelalderbyer og bl.a. er kendt for sin smukke bymidte, fremstilling af den kendte Absolut Vodka, ålefiskeri og kilometerlange sandstrande. Her bliver der tid til at nyde byen og måske en lille frokost inden vi fortsætter til Oskarshamn, hvor vi går ombord på den store færge mod Gotland. Vi spiser aftensmad ombord på færgen og snart efter begynder vi at se Visbys tårne og spir nærme sig. Der er sen ankomst til Visby og vores hotel, så dagen efter tager vi os god tid og kan sove længe inden vi tager hul på alle oplevelserne i Visby og på Gotland.

Påstigningsruter

Kort

rejsekalender

26/11Julemarked RhinenFra 3.575,-
26/11Julemarked Münster og DortmundFra 2.950,-
28/11Julemarked BremenFra 3.175,-
28/11Julemarked Kiel, Lübeck og FlensburgFra 1.995,-
30/11Julemarked BerlinFra 2.995,-