Skip to main content

Gent-Brügge-Antwerpen

Pris fra:
5.195,-
Dage:6
Bestil rejse

Europas bedst bevarede hemmeligheder

Vi tænker sjældent på Belgien som et rejseland, men faktisk finder vi her nogle af Europas smukkeste gamle byer med kanalhuse, himmelstræbende kirker, massive borge og fæstninger og ikke mindst et utal af fortovscaféer og restauranter, hvor vi kan nyde den verdensberømte belgiske øl. Tag med på denne oplevelsesrejse til Europas hjerte, hvor vi bor på et tidligere nonnekloster i centrum af blomsterbyen Gent, og også besøger de flotte gamle byer Brügge og Antwerpen.

Rejsen dag for dag:

1. dag
Udrejse via Rødby-Puttgarden og overnatning i Tyskland.

2. dag
Ankomst til Gent ved frokosttid. Lille introduktion til byen og efterfølgende indkvartering og tid på egen hånd.

3. dag
Byrundtur i Gent og tid til at besøge borgen Gravensteen.

4. dag
Udflugt til Brügge og mulighed for tur med hestevogn eller kanalrundfart.

5. dag
Ophold i Antwerpen med besøg i domkirken og tid til at opleve diamant-distriktet. Overnatning i Holland.

6. dag
Hjemrejse via Puttgarden-Rødby.

Hotel:
Monasterium PoortAckere

Søg rejse

Rejseprogram

Gent

Belgien har gennem tiden været verdensberømt for sin produktion af flotte tekstiler, der har skabt enorme rigdomme blandt landets handelsfolk. Det skinner igennem overalt i den gamle by, hvor de flotte købmandsgårde ligger direkte ud til maleriske kanaler, der skaber et helt specielt miljø i bykernen. Vi bor midt i byen i historiske omgivelser på et gammelt nonnekloster, der i dag er ombygget til hotel og har alle byens seværdigheder inden for række-vidde. Vi tager dig selvfølgelig med på en byrundtur, hvor vi bl.a ser byens vartegn Belfort-tårnet og den imponerende domkirke, som er kendt for bl.a. Ghent alteret og sin utroligt rige udsmykning. Til frokost vil der være mulighed for at finde lokale specialiteter i Groot Vleeshuis, der er byens gamle slagterhal. I loftet hænger der flere hundrede forskellige tørrede skinker og vi kan varmt anbefale at prøvesmage den fremragende Ganda-skinke.

Om eftermiddagen er der god tid på egen hånd til at udforske byen yderligere. Tag f.eks. på en lille vandretur langs kanalerne, hvor indbyggerne i løbet af dagen fylder fortovscaféerne op, og hvor lysudsmykningen er fantastisk flot, når mørket falder på. Eller rejs tilbage til middelalderen med et besøg på borgen Gravensteen, der er en af Belgiens største seværdigheder og flere gange har været brugt som filmkulisse. Når du ikke det hele på én dag, kan du glæde dig over, at vi bor tre nætter på det gamle kloster midt i byen.

Bemærk:

I Gent er aftensmad på 3. og 4. dag ikke inkluderet. Vi anbefaler at spise på en af de mange restauranter i nærheden af hotellet.

Vores rejseleder er evt. behjælpelig med at anvise mulige spisesteder.

Brügge

Et absolut must når vi er i Belgien, er selvfølgelig en udflugt til Flanderns hovedby. "Brügge har hjemme-lavede chokolader, velbrygget øl, sejl-ture i hyggelige kanaler, kunstværker i verdensklasse og en enestående middelalderbykerne". Sådan stod der skrevet i Berlingske Tidende, da deres journalister havde været på besøg i byen – og vi kan ikke sige det bedre selv. Hele

bykernen blev skånet under begge verdenskrige og er i dag forbeholdt fodgængere. Når vi begiver os gennem de smalle gader og langs kanalerne ind mod den store markedsplads, er det derfor som at rejse tilbage til en rig og glorværdig fortid. Vil du opleve lidt ekstra af byen, kan vi anbefale en tur med hestevogn gennem de smalle, brostensbelagte gader, eller måske en sejltur på de hyggelige kanaler, hvor gavlhusene spejler sig i det blanke vand. Skulle du have en sød tand, er Brügge intet mindre end et paradis med mere end 50 chokoladebutikker med fremragende belgisk chokolade.

Antwerpen

Når vi forlader Gent, begiver vi os nordpå til Belgiens næststørste by Antwerpen. Byens vartegn er Vor Frue Kirke, hvis 123 meter høje tårn er Belgiens højeste og kan ses overalt i byen. Indvendigt er det enorme kirkerum udsmykket med nogle af maleren Rubens fineste værker og sammen med fantastiske glasmosaikker og statuer har det gjort kirken kendt som en af Europas flotteste. Selv om man måske ikke er til kirkebesøg, er det alligevel en helt speciel oplevelse at stå i kirkerummet med syv kirkeskibe omgivet af 48 marmorsøjler. Vi tager os også tid til at nyde pladsen Grote Markt, hvor shopping mulighederne er nærmest uanede, hvis da ikke en af de mange fortovscafeer lokker med det store udbud af øl og specialiteter. Skulle det friste, er en tur igennem byens diamantdistrikt også en oplevelse i sig selv. 60% af verdens handel med diamanter foregår i Antwerpen, hvor man gennem århundreder har udviklet helt særlige regler og traditioner for diamanthandlen. Måske det er her handelstalentet skal sættes på sin afgørende prøve? Fra Antwerpen fortsætter vi mod nord til Holland og turens sidste overnatning.

Påstigningsruter

Rute 1, 2, 2A og 3

Se ruterne HER

Kort

Afgange og priser

UdgåendeAfrejsestedHotelLedige pladserFra pris
31-07-2021 - 05-08-2021BusMonasterium PoortAckereMere end 85.195,-Bestil