Skip to main content

Krakow-Warszawa-Gdansk

Status:
Forespørg på pladser

Polens tre smukkeste byer i strålende ny glans

Midt igennem Polen ligger landets tre smukkeste byer som perler på en snor. Vi besøger den gamle kongeby Krakow med sin berømte markedsplads og enestående saltminer, hovedstaden Warszawa med det storslåede centrum og kystbyen Gdansk med sine flotte gavlhuse og hyggelige havnemiljø. Her mærker vi for alvor, at Polen for længst har lagt de hårde år bag sig og i dag er et af Europas mest fremgangsrige lande med livlige byer, fortrinlige restauranter og et rigt kulturliv. Glæd dig til at opleve de gamle polske byer i den nye tids glans.

Turen dag for dag:

1. dag

Færge Gedser-Rostock. Overnatning i Zielona Gora.

2. dag

Ophold i Wroclaw. Ankomst og indkvartering for 3 nætter i Kraków.

3. dag

Byrundtur i Kraków og tid på egen hånd.

4. dag

Saltminerne i Wieliczka og den jødiske bydel Kazimierz.

5. dag

Ophold i Radom. Ankomst og indkvartering for 2 nætter i Warszawa.

6. dag

Byrundtur i Warszawa med bl.a. kulturpaladset og den gamle bydel.

7. dag

Ophold i middelalderbyen Toruń. Ankomst og indkvartering for 2 nætter i Gdansk.

8. dag

Byrundtur i Gdansk og tid på egen hånd.

9. dag

Feriebyen Sopot og overnatning i Spa-byen Kolobrzeg.

10. dag

Hjemrejse via Rostock – Gedser

Hoteller:

1. Qubus Hotel, Zielona Góra læs mere om hotellet på deres hjemmeside HER

2. Hotel Wyspianski, Kraków læs mere om hotellet på deres hjemmeside HER

3. Hotel Mercure Warszawa Grand, Warszawa læs mere om hotellet på deres hjemmeside HER

4. NOVOTEL Gdansk Centrum, Gdansk læs mere om hotellet på deres hjemmeside HER

5. Hotel Solny Resort & Spa, Kolobrzeg læs mere om hotellet på deres hjemmeside HER

Søg rejse

Rejseprogram

Kongebyen Kraków

Polens gamle hovedstad undgik næsten mirakuløst ødelæggelser under anden verdenskrig, og står i dag som en af de mest velbevarede kongebyer i Europa. Højt over byen og floden knejser det gamle slot og fortæller om byens og landets stolte fortid. Nedenfor breder den gamle bydel sig med sine himmelstræbende klosterkirker og flotte borgerhuse, der efter mange års forfald lyser op med nyrenoverede facader, små special-butikker og fremragende restauranter og caféer. Hjertet i den gamle by er den enorme markedsplads, der er bygget op omkring "klædehallen", der var et af Europas førende handelscentre i 1400-tallet. Stadig i dag bugner de mange små boder af spændende varer; her er kunsthåndværk, krystalglas, træskærerarbejder, smykker, parfumer og meget meget mere. Skulle der efter besøget i den livlige klædehal være brug for at nyde stilheden for en stund, ligger byens domkirke med sit smukke kirkerum og verdensberømte alter lige overfor.

Alt dette og meget mere glæder vi os til at vise dig på en gående byrundtur i Kraków, hvor vi har hele tre overnatninger. Dermed får vi også tid til at se lidt nærmere på de omgivelser, som har spillet en meget vigtig rolle i byens historie.

Bemærk:

I Krakow er aftenmenu ikke inkl. Vi anbefaler at spise ude på en af de mange nærtliggende restauranter. Rejselederen er evt. behjælpelig med at anvise mulige spisesteder.

Saltminerne i Wieliczka og den jødiske bydel

I middelalderen var salt næsten lige så værdifuldt som guld og Krakóws store rigdomme skyldes i høj grad den kæmpestore saltmine i Wieliczka. Den er én af verdens ældste, og gennem tiden har minearbejderne udgravet over 3000 rum og mere end 300 kilometer tunneller. Mange af minearbejderne var også dygtige kunstnere og i minegangene har de skabt et underjordisk kunstmuseum i salt! Vi tager på rundtur i minen og ser særprægede saltformationer, flot oplyste og saltmættede søer, kunstfærdigt

udførte statuer i salt og sågar en underjordisk katedral lavet af salt. Et på alle måder uforglemmeligt besøg, der selvfølgelig står opført på UNESCO’s liste over verdens kulturarv.

Efter besøget kører vi til Krakóws jødiske bydel Kazimierz, som bl.a. er kendt fra Steven Spielbergs film "Schindlers Liste". Trods den tragiske historie er Kazimierz i dag en "hip" bydel, hvor byens mange studerende er flittige gæster på caféer og fortovsrestauranter. Ikke mindst værtshuset "Singer", hvor man sidder ved symaskineborde, er særdeles populært.

Warszawa og den gamle bydel

Efter spændende dage i Krakow begiver vi os til Polens nuværende hovedstad Warszawa, hvor vi bor i to nætter tæt på byens centrum. Modsat Krakow blev Warszawa næsten totalt ødelagt under krigen, da Hitler efter en opstand beordrede byen sprængt i luften. På imponerende vis lykkedes det at genopføre både kongeslottet og den gamle bydel efter krigen – sågar med de oprindelige sten og andre materialer, som kunne reddes i ruinerne. Hele den gamle by står som et lysende eksempel på polakkernes foretagsomhed og evne til at genrejse deres land – præcis som vi også ser det i dag. Under vores ophold tager vi dig selvfølgelig med på rundtur i byen, hvor vi går på opdagelse i den gamle bydels hyggelige gader. Her ser vi bl.a. kongeslottet, domkirken og statuen af havfruen, som er byens vartegn. Vi besøger også det storslåede kulturpalads, som er byens mest markante bygning med sine 237 meters højde.

Toruń og Hansestaden Gdansk

På vores vej fra Warszawa til Gdansk, besøger vi Toruń, der er en af Polens ældste byer og regnes som et af landets syv vidundere. Der bliver tid til både at nyde en frokost og byens helt specielle atmos-fære inden vi kører det sidste stykke til Gdansk. Her indkvarteres vi for to nætter på flot hotel 200 meter fra den gamle bykerne. Med den beliggenhed kan vi allerede første aften tage en lille spadseretur og nyde den fantastiske havnefront, der i stil og stemning kan minde om Nyhavn i København – blot meget større.

Dagen efter ser vi nærmere på byen, der har haft en omtumlet historie som kastebold mellem Tyskland og Polen. Vi besøger halvøen Westerplatte, hvor anden verdenskrig reelt startede, og lægger også vejen forbi det store skibsværft, hvor strejken i 1980 blev startskuddet til kommunistpartiets fald 10 år senere. Mest tid bruger vi selvfølgelig i centrum, hvor vi ser det smukke rådhus, Neptunspringvandet, "Den grønne port" og gaderne Ulica Dluga og Dlugi Targ, der har nogle af de smukkeste huse i byen.

Oplevelser ud og hjem: Bjergbyen Zielona Góra og Spa-byen Kolobrzeg

Rejsens første og sidste dage byder selvfølgelig også på store oplevelser. På udrejsen overnatter vi i den flotte bjergby Zielona Góra, som er omgivet af grønne skove og store vinmarker. Byen er Polens "vinby" og også kendt for sin specielle vodka, der er lavet på kartofler. Vi lægger også vejen forbi Wroclaw, der under krigen blev kendt som "Fæstning Breslau" og har en spændende historie.

På hjemrejsen besøger vi polakkernes foretrukne ferieby Sopot, der ligger flot ud til Østersøkysten. Vi overnatter i spabyen Kolobrzeg, der bugner med tilbud på spa og wellness og har en to kilometer lang strandpromenade. Du får med andre ord det aller-, allerbedste af Polen på denne rejse med store oplevelser fra start til slut. Vi glæder os til at dele dem med dig.

Påstigningsruter

 

rejsekalender

6/2Helmut Lotti i LübeckFra 2.295,-
3/3Forårsrundrejsen Bus 1Fra 4.975,-
3/3Forårsrundrejsen Bus 2Fra 4.975,-
7/4Kolobrzeg WellnessFra 3.395,-
9/4Eros RamazottiFra 4.395,-