Skip to main content

Forår i Holland

Status:
Forespørg på pladser

Blomstrende forår mellem diger og kanaler

Farverige tulipan marker, hyggelige kanaler omgivet af gamle gavlhuse, rødmalede vindebroer, gode oste og særprægede træsko. Billederne på nethinden er mange, når man taler om Holland, og landet lever op til dem alle. Når foråret kommer, viser Holland sig fra sin smukkeste side: blomsterne springer ud, de store blomsterparker åbner og kanalbådene sejler rundt på de smalle kanaler.
Igen i år kan du vælge mellem 5 eller 6 dage, hvor du på 6-dages rejsen får mulighed for at opleve det imponerende Openlucht-museum, der er en sand tidsrejse gennem de seneste 100 år af Hollands historie.

Rejsen dag for dag:M

Første dag:
Udrejse via Rødby-Puttgarden og ankomst til Zwolle

Udflugtsprogram under opholdet
- Zuidersøen og Amsterdam med en eventuel sejltur på kanalerne
- Blomsterauktionen Aalsmeer og blomsterparken Keukenhof
- Byvandring i Zwolle
- Hollands Venedig Giethoorn
- Broen ved Arnhem og frilandsmuseet Openlucht (kun 6-dages rejsen)

Sidste dag:
Hjemrejse via Puttgarden-Rødby

Hotel:
Hotel Mercure Zwolle

Søg rejse

Rejseprogram

Den moderne Hanseby Zwolle
I år bor vi i den spændende by Zwolle på alle vores rejser til Holland. Byen er et fascinerende møde mellem middelalder og nytænkning. Rejselederen inviterer naturligvis på en byvandring i den gamle bykerne, der er omgivet af voldgrave og kanaler. Her ser vi bl.a. byens særprægede museum, hvor en ufo er landet på taget af den 200 år gamle bygning – sådan ser det i hvert fald ud – og vi træder ind i kirken Broerenkirke, der i dag er cafe og boghandel i helt unikke rammer.
Byens enorme byport, dens smukke gavlhuse fra hansetiden og vartegnet Peberbøssetårnet hører også med til oplevelserne i Zwolle. Når sulten melder sig, er der masse af charmerende cafeer og beværtninger og vi vil absolut anbefale en såkaldt ”Uitsmijter”, hvis du vil prøve en rigtig hollandsk frokost.

Hollands Venedig
Efter en formiddag i Zwolle tager vi om eftermiddagen på en lille udflugt til byen Giethorn, der er kendt som ”Hollands Venedig”. Her er ingen veje, kun kanaler, og trods kun 2.600 indbyggere er her mere end 150 broer! Der vil være mulighed for en sejltur rundt på kanalerne.

Zuidersøen og Amsterdam
Uden sine dæmninger ville Holland ikke eksistere, som vi kender det i dag. Intet sted er dette tydeligere end omkring den mægtige Zuiderzee, hvor der er skabt helt nye landområder fra bunden. Vi krydser søen på den store dæmning Markerwaarddijk og tager et lille stop ved udsigtspunktet midt i søen og får en fornemmelse af, hvad det har krævet af hollænderne at sikre deres land.
Herefter besøger vi Amsterdam, hvor der naturligvis vil være mulighed for en kanalrundfart. Det er fra kanalerne at vi bedst kan opleve gavlhusene, vindebroerne og byens storslåede bygningsværker. Der bliver naturligvis også god tid på egen hånd til at opleve byens helt specielle atmosfære. Man kan lade sig friste af butikkerne i de livlige handelsgader eller måske blot slentre en tur langs kanalerne.

Aalsmeer og Keukenhof – Hollands bedste blomsteroplevelser
En af dagene står vi tidligt op, så vi kan opleve verdens største blomsterauktion i Aalsmeer. I de enorme haller ser vi, hvordan blomsterauktionerne finder sted mens millioner af blomster bliver transporteret rundt på små vogne, inden de sendes ud i verden til køberne. Efter besøget begiver vi os til Keukenhof, der er Hollands mest berømte blomsterpark og kun åben i forårsmånederne. Her har hundredvis af gartnere anlagt en helt enestående park, som ganske enkelt skal opleves. Vi tager os god tid til at gå på opdagelse i parken inden vi vender hjem til Zwolle.

Broen ved Arnhem og frilandsmuseet Openlucht (kun på 6-dages rejsen)
Hollands historie er selvfølgelig meget mere end blomster og kanaler. Ikke mindst anden verdenskrig var barsk for landet og slaget ved Arnhem er gået over i historien. Den voldsomme kamp får vi et lille indblik i, når vi besøger broen og mindesmærket for kampene.
En mere fredelig del af Hollands historie oplever vi på det store frilandsmuseum Openlucht, der giver et helt enestående indblik i livet både på landet og i byerne helt frem til vores tid. Museet er så stort, at det har sin egen sporvognslinje, der transporterer os rundt mellem de mange områder, hvor historiske bygninger, gårde og møller er genskabt. Og så er der selvfølgelig mulighed for at finde et hyggeligt spisested, med nogle af landets bedste specialiteter på menuen.

Påstigningsruter

Rute 1, 2, 2A og 3

Se ruterne HER

Kort