Skip to main content

Flodkrydstogt Rhinen

Status:
Forespørg på pladser

Det store krydstogt på Rhinen med M/S Leonora

Rhinen har altid været Europas livsnerve. Fra sit udspring i Alperne og til udmundingen i Nordsøen har den stolte flod bundet folkeslag sammen, dannet grænse mellem fjender og skabt grundlaget for rige handelsbyer. På denne fantastiske flodrejse med M/S Leonora følger vi Rhinen fra Strasbourg til Amsterdam og får en perlerække af oplevelser undervejs. Fra Europabyen Strasbourg, over Den Romantiske Rhin med sine borgruiner og stejle vinmarker til den dramatiske krigshistorie i Arnhem. Undervejs besøger vi spændende byer som Heidelberg, Koblenz og Köln inden vi slutter af i kanal- og handelsbyen over dem alle; Amsterdam.

Turens program og gennemførelse
De fleste dage lægger skibet fra land om morgenen, så vi oplever de smukke landskaber fra skibet i løbet af formiddagen. Efter frokosten ombord, er der om eftermiddagen tid til oplevelser på land. Vores egen bus følger os på hele turen og er klar til at tage os med på udflugt, når vi lægger til. I de fleste byer bliver skibet liggende til ud på morgenen, så der er tid til at gå aftenture på land og måske finde hyggelige, lokale vinstuer eller bare nyde aftenstemningen i de charmerende byer.

Vigtigt forbehold: Programmet og sejlplanen er vejledende, da det er skibets kaptajn og de lokale myndigheder som til enhver tid står for sejlruter og -tider. Dermed kan der forekomme ændringer, som er uden for Klingenberg Rejsers indflydelse. Strømforhold samt højvande eller lavvande i floderne kan gøre det nødvendigt at ændre rejserute, dagsprogram og udflugter med kort varsel.

 

Søg rejse

Rejseprogram

1. dag: Udrejse
Via Rødby – Puttgarden til overnatning i Midttyskland.

2. dag: Frankfurt og ankomst Strasbourg
Sidst på formiddagen besøger vi Frankfurt, der i dag har status som Europas økonomiske hovedstad. Her rejser skyskraberne sig på begge sider af Mainfloden mens de gamle historiske bygninger i centrum fortæller om byens dybe, historiske rødder. Vi går på opdagelse i historien, indsnuser den livlige atmosfære og har tid at nyde byens handels- og café-liv. Sidst på eftermiddagen når vi Strasbourg, hvor vi bliver budt velkommen ombord på M/S Leonora, der vil være vores hjem hele den næste uge.

3. dag: Strasbourg og La Petite France
Efter vores første nat ombord tager vi på byrundtur i Strasbourg. Undervejs kommer vi forbi Europaparlamentet, Europarådet, Place de la Republique og besøger byens storslåede Domkirke. I forlængelse af byrundturen tilbyder vi også en kanalrundfart, hvor vi oplever byens store seværdigheder fra vandsiden og sejler gennem det smukke og hyggelige ”La Petite France”, som er Strasbourgs gamle bydel. Afslutningsvis er der tid på egen hånd til at nyde bylivet, de mange udendørs cafeer og de utallige fristelser på den lange gågade.

4. dag: Heidelberg
Efter en flot formiddag ombord langs grænsen mellem Tyskland og Frankrig, lægger skibet til i Mannheim. Herfra begiver vi os ind i den naturskønne Neckar-dal til Heidelberg, der er en af Tysklands smukkeste byer. Højt over bykernen troner det store slot, som gennem 700 år har formet byens historie. Vi besøger slottet, der bl.a. er berømt for at huse verdens største egetræsfad, lavet af 130 store egestammer. Efterfølgende går vi på opdagelse i byens flotte centrum mellem stolte kirker og prægtige borgerhuse. Selv om byen er gammel, er stemningen i den verdensberømte universitetsby ung med masser af studerende og et altid levende miljø.

5. dag: Den Romantiske Rhin og Koblenz
Formiddagens sejlads er et af turens mange højdepunkter. Kaptajnen fører os med sikker hånd gennem den absolut mest berømte del af Rhinens løb, hvor dalen er smal og skifferklipperne rejser sig stejlt på begge sider. Højt over os våger et utal af gamle borge og borgruiner over floden, mens vinmarkerne klynger sig til skråningerne. Over middag anløber vi Koblenz og starter med et besøg ved det berømte ”Deutsches Eck”, hvor Mosel og Rhinen løber sammen. Her ser vi den enorme rytterstatue af Kejser Wilhelm og er der interesse for det, kan vi fortsætte med svævebane hen over Rhinen og besøge det store fæstningsværk Ehrenbreistein. Udsigten over floderne, byen og bjergene er fantastisk. Der er også mulighed for at tage en lille shoppingtur i centrum af Koblenz, hvis det kunne friste.

6.dag: Köln
Skibet forlader Koblenz og vi fortsætter sejladsen mellem gamle vin- og kulturbyer, slotte og borge. Undervejs passerer vi brotårnene ved Remagen, der i dag står som krigsmindesmærker, og den gamle Vesttyske hovedstad Bonn. I Köln tager vi på byvandring og ser selvfølgelig den himmelstræbende Kölner Dom. Katedralen slap næsten mirakuløst fra de allieredes bombardementer under krigen og er en fantastisk oplevelse. Vi stifter også bekendtskab med byens fortid som romersk koloni, inden der bliver tid til at shoppe eller måske slukke tørsten med et friskskænket glas Kølsch i en af byens ølstuer.

Efter aftensmaden ombord mødes vi i loungebaren, hvor der er mulighed for at få rørt benene, når skibets musiker spiller op til dans.

7.dag: Arnhem
I løbet af formiddagen når vi Holland og lægger til i Arnhem. Byen vil for altid være forbundet med et af de mest berømte slag under Anden Verdenskrig - nemlig Slaget ved Arnhem, der fandt sted den 17. og 18. september 1944. Her besøger vi selvfølgelig The Airborne Museum i Oosterbeek, der fungerede som hovedkvarter for The British 1st Airborne Division.  Museet fortæller på enestående vis historien om et af de mest berømte slag i slutningen af 2. verdenskrig. Der bliver også tid ved Airborne Kerkhof, hvor 1.667 engelske og 79 polske soldater ligger begravet.

Efter den dramatiske krigshistorie besøger vi selve Arnhem by, der har et hyggeligt centrum og en spændende gågade med et levende handelsliv.

8. dag: Amsterdam
Amsterdam er helt sin egen. Ingen andre byer er på samme måde gennemskåret af kanaler, prydet af gavlhuse og bundet sammen af vippebroer. Byen opleves bedst fra kanalerne, så vi stiger ombord på en af de lokale både, der tager os rundt i det tætte og intime kanalmiljø, forbi de flotteste gavlhuse og gennem den store og travle havn. Efterfølgende bliver der god tid til selv at udforske den spændende by og det helt specielle miljø langs kanalerne.

Når vi har nydt aftensmaden, er der denne sidste aften dans og musik i Loungebaren, så vi kan tage festlig afsked med M/S Leonora efter en spændende uge ombord.

9. dag: Hjemrejse
Vi forlader vores kahytter efter morgenmaden og begiver os hjem mod Danmark via Puttgarden – Rødby.

Påstigningsruter

rejsekalender

6/11Kandiskoncert og MortensaftenFra 2.995,-
7/11Ølfest i SchwalenbergFra 2.995,-
22/11Julemarked ÆrøFra 1.495,-
23/11Julemarked ÆrøFra 1.495,-
28/11Julemarked BerlinFra 3.095,-