Skip to main content

Flodkrydstogt Strasbourg - Amsterdam

Status:
Forespørg på pladser

Det store krydstogt på Rhinen med M/S Leonora

På dette fantastiske flodkrydstogt med M/S Leonora følger vi Rhinen fra Strasbourg til Amsterdam og får en perlerække af oplevelser undervejs. Fra Europabyen Strasbourg, over Den Romantiske Rhin med sine borgruiner og stejle vinmarker til den dramatiske krigshistorie i Arnhem. Undervejs besøger vi spændende byer som Heidelberg, Koblenz og Køln inden vi slutter af i kanal- og handelsbyen over dem alle: Amsterdam.

Turens program og gennemførelse
De fleste dage lægger skibet fra land om morgenen, så vi oplever de smukke landskaber fra skibet i løbet af formiddagen. Efter frokosten ombord, er der om eftermiddagen tid til oplevelser på land. Vores egen bus følger os på hele turen og er klar til at tage os med på udflugt, når vi lægger til. I de fleste byer bliver skibet liggende til ud på morgenen, så der er tid til at gå aftenture på land og måske finde hyggelige, lokale vinstuer eller bare nyde aftenstemningen i de charmerende byer.

Vigtigt forbehold: Programmet og sejlplanen er vejledende, da det er skibets kaptajn og de lokale myndigheder som til enhver tid står for sejlruter og -tider. Dermed kan der forekomme ændringer, som er uden for Klingenberg Rejsers indflydelse. Strømforhold samt højvande eller lavvande i floderne kan gøre det nødvendigt at ændre rejserute, dagsprogram og udflugter med kort varsel.

 Husk at læse "Mere information" under flodkrydstoger HER

Søg rejse

Rejseprogram

1. dag: Udrejse
Via Rødby – Puttgarden til overnatning i Midttyskland.

2. dag: Frankfurt og ankomst Strasbourg
Vi besøger Frankfurt, der er en af Europas vigtigste byer og EU’s økonomiske hovedstad. Her rejser skyskraberne sig på begge sider af Mainfloden mens de nye ”gamle” historiske bygninger i centrum fortæller om byens historiske rødder. Vi går på opdagelse i historien, indsnuser den livlige atmosfære og har tid at nyde byens handels- og café-liv. Sidst på eftermiddagen når vi Strasbourg, hvor vi bliver budt velkommen ombord på M/S Leonora, der vil være vores hjem hele den næste uge.

3. dag: Alsace og Strasbourg
Efter vores første nat ombord tager vi om formiddagen på en smuk udflugt på vinruten gennem nogle af de hyggeligste småbyer i Alsace. Undervejs besøger vi en vingård, hvor der bliver mulighed for vinsmagning. Om eftermiddagen ser vi nærmere på Strasbourg og oplever det charmerende bycentrum med brostensbelagte gader og bindingsværkshuse. Vi besøger den storslåede domkirke og efterfølgende er der mulighed for en kanalrundfart, hvor vi bl.a. sejler gennem den gamle bydel ”La Petite France” og kommer forbi det topmoderne Europa Parlament.

4. dag: Heidelberg
Efter en formiddag ombord, hvor vi sejler langs grænsen mellem Tyskland og Frankrig, lægger skibet til i Mannheim. Herfra begiver vi os ind i den naturskønne Neckar-dal til Heidelberg, der er en af Tysklands smukkeste byer. Højt over bykernen troner det store slot, som gennem 700 år har formet byens historie og bl.a. er berømt for at huse verdens største egetræsfad, lavet af 130 store egestammer. I byens gamle gader tager vi på en lille byrundtur. På torvet ligger såvel rådhuset som den smukke Helligåndskirke omkranset af prægtige borgerhuse. Her kan vi indsnuse atmosfæren i den gamle, men yderst levende universitetsby.

5. dag: Den Romantiske Rhin og Koblenz
Sejlturen gennem ”Den romantiske Rhin” er et af turens mange højdepunkter. Kaptajnen fører os med sikker hånd mellem stejle vinmarker, hyggelige bindingsværksbyer og forbi det berømte klippeparti ved Loreley, hvor Rhindalen er smallest og nærmest danner en dyb, forrevet kløft. Efter ankomst til Koblenz er der mulighed for at tage på en lille vandretur langs både Rhinen og Mosel ud til ”Deutsches Eck”, hvor de to floder løber sammen overvåget af Kejser Wilhelm, der knejser på sin rytterstatue.

6.dag: Köln
Skibet forlader Koblenz og vi fortsætter sejladsen mellem gamle vin- og kulturbyer, slotte og borge. Undervejs passerer vi brotårnene ved Remagen, der i dag står som krigsmindesmærker, og den gamle vesttyske hovedstad Bonn. I Køln tager vi på byvandring og ser selvfølgelig den himmelstræbende Kølner Dom. Katedralen slap næsten mirakuløst fra de allieredes bombardementer under krigen og er en fantastisk oplevelse. Vi stifter også bekendtskab med byens fortid som romersk koloni, inden der bliver tid til at shoppe eller måske slukke tørsten med et friskskænket glas Kølsch i en af byens ølstuer.
Efter aftensmaden ombord mødes vi i loungebaren, hvor der er mulighed for at få rørt benene, når skibets musiker spiller op til dans.

7.dag: Arnhem
I løbet af formiddagen når vi Holland og lægger til i Arnhem. Byen vil for altid være forbundet med slaget ved Arnhem, der fandt sted den 17. og 18. september 1944. Her er der mulighed for at besøge The Airborne Museum i Oosterbeek, der fungerede som hovedkvarter for The British 1st Airborne Division.  Museet fortæller på enestående vis historien om et af de mest berømte slag i slutningen af 2. verdenskrig. Der bliver også tid ved Airborne Kerkhof, hvor 1.667 engelske og 79 polske soldater ligger begravet.
Eller man kan bruge tiden i Arnhem by, der har et hyggeligt centrum og en spændende gågade med et levende handelsliv.

8. dag: Amsterdam
Amsterdam er helt sin egen. Ingen andre byer er på samme måde gennemskåret af kanaler, prydet af gavlhuse og bundet sammen af vippebroer. Byen opleves bedst fra kanalerne, så har man lyst kan man stige ombord på en af de lokale både, der tager os rundt i det tætte og intime kanalmiljø, forbi de flotteste gavlhuse og gennem den store og travle havn. Efterfølgende bliver der god tid til selv at udforske den spændende by og det helt specielle miljø langs kanalerne.
Når vi har nydt aftensmaden, er der denne sidste aften dans og musik i Loungebaren, så vi kan tage festlig afsked med M/S Leonora efter en spændende uge ombord.

9. dag: Hjemrejse
Efter morgenmaden forlader vi vores kahytter og begiver os hjem mod Danmark via Puttgarden – Rødby.

Påstigningsruter

Rute 1, 2, 2A og 3

Se ruterne HER