Skip to main content

Flodkrydstogt Rhinen vinrejse

Status:
Forespørg på pladser

Vin- og flodkrydstogt med M/S Leonora

På dette krydstogt har vi samlet alle de bedste oplevelser og kombineret dem i én rejse. Du får en uge ombord på det flotte skib M/S Leonora, sejler på den flotteste flodstrækning i Tyskland, besøger spændende byer og nogle af Tysklands bedste vinhuse. Og ikke mindst møder du folk med passion for rejser, mad og vin ombord: Glæd dig til to aftener i selskab med skuespilleren Per Pallesen og to aftener med vinkenderen Ole Porsvig.

Spændende krydstogt med specialprogram:

· Kom tæt på skuespilleren Per Pallesen – to aftener i selskab med den kendte skuespiller
· Foredrag med Ole Porsvig fra Tysk Vinklub
· En aften med ”Winemakers Dinner”
· Helpension samt ”All Inclusive” ombord (Skibets vin, øl og vand mellem 11:00 og 23:00)
· Besøg på nogle af Tysklands bedste og mest eksklusive vingårde
· Udflugt ad ”Route de Vins” i Alsace

Turens program og gennemførelse

Vi har valgt at sejle med M/S Leonora, da skibets sejlplan giver os de bedste oplevelser. De fleste dage lægger skibet fra land om morgenen, så vi oplever de smukke landskaber fra skibet i løbet af formiddagen. Efter frokosten ombord, er der typisk om eftermiddagen tid til oplevelser på land. Vores egen bus følger os på landjorden og er klar til at tage os med på udflugt, når vi lægger til. I flere byer bliver skibet liggende til ud på morgenen, så der er tid til at gå aftenture på land og måske finde hyggelige, lokale vinstuer eller bare nyde aftenstemningen i de charmerende byer.

Søg rejse

Rejseprogram

Dag 1 Check-in på skibet, Koblenz
Tidlig afrejse fra Danmark og færge Rødby- Puttgarden. I Koblenz går vi ombord på M/S Leonora, som er vores ”hjem” den kommende uge. Der serveres velkomstdrink og velkomstmiddag ombord. Skibet ligger få hundrede meter fra den gamle bydel, så rejselederen arrangerer gerne en lille bytur til fods i ”Altstadt”.

Dag 2 Koblenz - Rüdesheim
M/S Leonora forlader Koblenz tidligt om morgenen for at sejle ind på den del af Rhinen, der er bedst kendt som ”Den romantiske Rhin”, og som for et par år siden blev optaget på UNESCO’S liste over verdens kulturarv. Vi runder ”Deutches Eck” og ser den store rytterstatue af Kejser Wilhelm, der troner over floderne Mosel og Rhinen. Der er god tid til at nyde livet og naturen undervejs, hvor vi ser Rhinens berømte perlerække af gamle borge, små vinbyer og stejle vinmarker. I Rüdesheim besøger vi vinhuset Fritz Allendorf, der hører til blandt de ypperste vinhuse i Rheingau-området. Efter besøget på land holder Ole Porsvig fra Tysk Vinklub foredrag ombord. Om aftenen er der Winemakers Dinner ombord, hvor Ulrich Allendorf er vært og fortæller om de vine, der serveres til middagen 

Dag 3 Rüdesheim – Speyer
På rejsens tredje dag lægger vi til i den smukke, gamle by Speyer, der er kendt for sin imponerende domkirke, der altid har været én af Tysklands vigtigste katolske kirker. Vi tager på en lille byrundtur og efterfølgende kan du vælge, om du vil bruge tiden i den gamle bykerne eller vil gå på opdagelse i det meget interessante Speyer Technik Museum. På museets over 150.000 kvadratmeter kan man opleve stort set alt indenfor teknik og transport - lige fra de første biler over verdens største fly til Europas største rumfartsudstilling. Når vi vender tilbage til skibet kan vi glæde os til endnu et spændende foredrag med Ole Porsvig, der øser af sin enorme viden om tyske vine.

Dag 4 – Speyer – Strasbourg
Vi er ankommet til Alsace, hvor vi lægger til i hovedbyen Strasbourg. Her tager vi på byrundtur og kommer undervejs forbi Europa-Parlamentet og Europarådet. Vi ser også Place de la Republique og besøger byens storslåede domkirke. Strasbourg er også kendt for sine mange små kanaler, så i forlængelse af byrundturen tilbyder vi også en kanalrundfart. Her ser vi de europæiske institutioner fra vandsiden og sejler gennem det smukke og hyggelige ”La Petite France”, som er Strasbourgs gamle bydel. Afslutningsvis er der tid til selv at nyde bylivet, de mange udendørs cafeer og måske lade sig friste af byens lange gågade med mange fine butikker. Efter middagen ombord fortæller skuespilleren Per Pallesen om sin interesse for vin i almindelighed og om Alsace vine i særdeleshed. Han er selv medlem af den prestigefyldte ”Alsace Broder Orden” og har derfor en stor viden om områdets populære vine. Vi nyder selvfølgelig et godt glas vin samtidig hermed.

Dag 5. Strasbourg – Udflugt ad Alsace’ berømte vinrute
Hele dagen står i Alsace’ tegn. Mens skibet bliver liggende i Strasbourg, tager vi på udflugt ad Alsace’ berømte vinvej ”Route des Vins”. Ruten strækker sig over 170 kilometer gennem bjergkæden Vogeserne. Her breder vinmarkerne sig ud over bjergskråningerne, og byder på et utal af maleriske slotsruiner, landsbyer med blomstersmykkede gader, vinbarer, romanske kirker og renæssancebrønde. Vi besøger byerne Ribeauville og Riquewihr, der er rutens to smukkeste byer, og besøger selvfølgelig også en af områdets vingårde. Efter middagen ombord mødes vi igen med Per Pallesen, der fortæller anekdoter fra et langt skuespillerliv. Vi serverer selvfølgelig et glas vin under foredraget.

Dag 6. Mainz – evt. Rheingauer Rieslingstrasse
Vi ankommer til Mainz og tager på en lille udflugt i det smukke Rheingau, der producerer nogle af Tysklands bedste vine. Du kan også vælge at bruge dagen i Mainz, der er hovedstaden i delstaten Rheinland-Pfalz. Byen er en af Tysklands ældste, og dens historie og bygninger spænder fra romertiden til den franske revolution. Her finder vi bl.a. historien om en af byens store helte, Johann Gutenberg, der anses for at være opfinderen af bogtrykkerkunsten. På Gutenberg Museum kan man opleve to originale eksemplarer af den verdensberømte Gutenberg Bibel, der er verdens første masseproducerede bog. I Mainz ligger også det moderne rådhus tegnet af den kendte danske arkitekt Arne Jacobsen, den historiske domkirke og en livlig og hyggelig markedsplads.

Dag 7. Bonn
Endnu en flot formiddag på floden inden vi lægger til i Vesttysklands gamle hovedstad Bonn. Her tager vi på en gående byrundtur, der fører os gennem universitetsparken og til den gamle bydel, hvor vi ser det gamle rådhus og selvfølgelig statuen af byens mest berømte søn, Ludwig van Beethoven. Har du lyst til det, er der efter byrundturen tid til at besøge Beethovens fødehjem eller måske et af byens andre spændende museer.

Dag. 8 - Hjemrejse
Vi tager afsked med M/S Leonora og begiver os retur mod Danmark. Hjemrejse via Puttgarden-Rødby.

Vi gør opmærksom på, at programmet og sejlplanen er vejledende, se nærmere under ”Rejsebestemmelser”.

Påstigningsruter

rejsekalender

29/12Nytår i BerlinFra 4.595,-
29/12Nytår i SchwalenbergFra 3.850,-
30/12Nytår i Kassel/BaunatalFra 4.225,-
30/12Nytår i GorzowFra 3.295,-
6/2Helmut Lotti i LübeckFra 2.295,-