Skip to main content

Flodkrydstogt Donau

Status:
Forespørg på pladser

“An der schönen blauen Donau”

Tag med på denne billedskønne rejse, hvor floden danner rammen om det herligste krydstogt, og hvor naturen og omgivelserne er som taget ud af et maleri. Floden bugter sig gennem smukke omgivelser, der konstant veksler mellem grønne vinmarker, idylliske små byer, middelalderborge og store skove. Undervejs lægger vi til i de mest spændende byer, hvor vores egen bus holder klar til at tage dig med på udflugter til de største seværdigheder. Kombinationen af skiftende natur og kulturelle oplevelser, gør flodkrydstogtet til en uforglemmelig oplevelse.

Turens program og gennemførelse

Vi har valgt at sejle med M/S Leonora, da skibets sejlplan giver os de bedste oplevelser. De fleste dage lægger skibet fra land om morgenen, så vi oplever de smukke landskaber fra skibet i løbet af formiddagen. Efter frokosten ombord, er der typisk om eftermiddagen tid til oplevelser på land. Vores egen bus følger os på landjorden og er klar til at tage os med på udflugt, når vi lægger til. I flere byer bliver skibet liggende til ud på morgenen, så der er tid til at gå aftenture på land og måske finde hyggelige, lokale vinstuer eller bare nyde aftenstemningen i de charmerende byer.

Søg rejse

Rejseprogram

1. dag: Udrejse og ombordstigning i Nürnberg
Efter opsamling sejler vi fra Gedser til Rostock og begiver os direkte mod Nürnberg, hvor vi stiger ombord på M/S Leonora, der er vores hjem for den kommende uge. Efter check-in serveres der velkomstdrink og kanapéer i salonen, hvor skibets Cruise Manager byder velkommen og fortæller om skibet og turen.

2.dag: Nürnberg – Riedenburg
Helt fra morgenstunden kan vi nyde sejladsen igennem det smukke, sydtyske landskab. Den første del af vores rute går gennem Donau-kanalen, der er et fantastisk bygningsværk og forbinder floderne Rhinen, Main og Donau med hinanden. Kanalen fører os videre ind på floden Altmühl og gennem den naturskønne Altmühltal. Her lægger vi til i den smukke, gamle by Riedenburg, der ligger ved foden af Schloss Rosenburg. På en lille rundtur med bussen oplever vi naturen omkring Altmühltal, som i dag er gjort til naturbeskyttelsesområde, og vi ser selvfølgelig også nærmere på Riedenburg.

3.dag: Riedenburg – Regensburg
Vi sejler fra Altmühl ind på Donau, som med sine 2.850 kilometer er Europas næstlængste flod efter Volga. Om eftermiddagen ankommer vi til Regensburg, som på én og samme tid er en spændende, gammel by med mere end 2.000 års historie og samtidig en levende og moderne storby. Her tager vi dig selvfølgelig med på en byrundtur, hvor historien bliver levende i den gamle bykerne, der er optaget på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Der bliver også tid på egen hånd, og skulle du have lyst til det, er der rig mulighed for at nyde bayersk øl i byen. Regensburg er nemlig den by i Tyskland, der har flest værtshuse pr. indbygger.

4.dag: Regensburg – Passau
En af de mest særprægede byer langs Donau er den gamle grænseby Passau. Her løber de tre floder Donau, Inn og Ilz sammen og skaber et bycentrum, der er helt formet af den tætte tilknytning til vandet. Floderne har været vigtige handelsveje, og Passau er en rig, gammel handelsby, der indbyder til storslåede oplevelser inden for både kunst, arkitektur, historie og shopping. Her er maleriske stræder, smukke pladser og elegante gågader, som vores rejseleder naturligvis vil vise dig under vores ophold i den farverige by.

5.dag: Passau – Linz
Turen fra Passau fører os videre ind i Østrig, hvor vores første stop er kulturbyen Linz, der er Østrigs tredje største by. Den smukke beliggenhed ved Donau og byens status som et økonomisk lokomotiv i Østrig har skabt et rigt og spændende bymiljø. Det ser vi nærmere på under vores ophold, inden vi begynder på sejladsen gennem et af de smukkeste og smalleste steder på Donaus løb gennem Østrig.

6.dag: Linz – Dürnstein
Hele formiddagen er vi undervejs på floden og kan nyde den betagende natur fra dækket eller skibets lounge. Her er befæstede klostre og borge, der kroner dalens bølgende højdedrag. Her veksler stejle vinmarker med skovklædte skråninger og frugthaver med abrikostræer, der blomstrer sidst på foråret. Midt i skønheden ligger den lille, muromkransede by Dürnstein, der er berømt som det sted, hvor Richard Løvehjerte af England blev holdt som fange i 1192. Vi går på opdagelse i byens smalle gader, der er domineret af det gamle kloster og den gamle borgruin, der knejser højt på klipperne over byen.

7.dag: Dürnstein – Wien
Som en flot finale på en uges flodkrydstogt anløber vi musikkens, kunstens og livsglædens by Wien. Ned til mindste mbrosten er denne by fyldt med historie og kultur, og vi glæder os til at tage dig med på byrundtur, hvor vi bl.a. ser den himmelstræbende gotiske domkirke Stephansdom, kejserens gigantiske bygningskompleks Hofburg og de livlige gågader. Måske et besøg på Cafe Sacher, der er verdensberømt for sin Sachertorte, også kunne friste?  Efter byrundturen vender vi tilbage til skibet og kan nyde den sidste nat ombord.

8.dag: Prag - Dresden
Efter morgenmad ombord må vi vinke farvel til M/S Leonora, men har stadig spændende oplevelser at se frem til. På vores vej mod nord laver vi et lille stop i Prag, inden vi når frem til Dresden, hvor vi overnatter i centrum af den berømte by.

9.dag: Dresden og hjemrejse
Med vores hotels gode placering kan vi nå en lille byrundtur i Dresden, hvor vi bl.a. ser den imponerende Frauenkirche, der er blevet genrejst efter krigens ødelæggelser. Herefter til Rostock, hvorfra vi sejler retur til Danmark.

Vi gør opmærksom på, at programmet og sejlplanen er vejledende, se nærmere under ”Rejsebestemmelser”.

Påstigningsruter

rejsekalender

5/7Ærø Fra 2.995,-
8/7Ree Park og LEGO HouseFra 3.370,-
12/7André Rieu i MaastrichtFra 4.995,-
18/7BornholmFra 4.595,-
22/7Flodkrydstogt RhinenFra 10.950,-