Skip to main content

Finland

Finland er med sine mange skove og søer nok bedst kendt for sin uspolerede, skønne natur. Længst mod nord varer de lange lyse nætter, hvor solen aldrig går ned, ca. ti uger om sommeren. Om vinteren er der i samme område næsten otte uger, hvor solen aldrig står op.

Finland var en del af Sverige i syv århundreder (fra det 12. århundrede og indtil 1809), og derfor er ca. 6 % af befolkningen svensktalende. Finland blev en selvstændig stat efter den russiske revolution i 1917. Siden da har Finland været en republik. Det har et etkammer parlament, hvis 200 medlemmer vælges hvert fjerde år.

Landet har en moderne, konkurrencedygtig økonomi og er førende i verden inden for telekommunikationsudstyr. Der eksporteres primært telekommunikationsudstyr og andre tekniske produkter, papir, papirmasse og tømmer, glasvarer, rustfrit stål og keramik.

Helsinki (svensk: Helsingfors) er hovedstaden, her er godt 500.000 indbyggere og det er Finlands største by. Byen ligger ved Den Finske Bugt og er Finlands førende søfartsby og landets kommercielle centrum. Byen er desuden Finlands centrum for uddannelse samt forskning og udvikling. Helsinki var tidligere en vigtig industriby, men i dag er byen først og fremmest hjemsted for virksomheder i teknikbranchens hovedkontorer. Mange af Finlands vigtigste kulturinstitutioner findes også i Helsinki.

Skønheden i det fjerne nord har inspireret mange kunstnere, bl.a. komponisten Jean Sibelius og designeren Alvar Aalto. Finland har også flere store sportsnavne at byde på, bl.a. Formel 1-kørerne Mika Häkkinen og Kimi Räikkönen.

Finland har været medlem af EU siden 1995 og valutaen er euro
Landes areal er på 338.000 km² og har i alt 5,3 millioner indbyggere

Søg rejse

rejsekalender

6/5QuedlinburgFra 3.975,-
25/5Bus 1 - Sommersang i Mariehaven - JubilæumFra 2.995,-
25/5Bus 2 - Sommersang i Mariehaven - JubilæumFra 2.995,-
25/5Bus 3 - Sommersang i Mariehaven - JubilæumFra 2.995,-
2/6Sydslesvig, KroppFra 3.275,-