Skip to main content

Finland

Finland kaldes for ”de tusind søers land” men det er noget af en underdrivelse. Der findes hele 187.888 søer, hvilket svarer til 10% af landets samlede areal. 2/3 er dækket af skov, så det er faktisk kun 6% af landet der kan bruges til opdyrkning.

Der bor i alt 5,5 millioner mennesker, hvoraf en femtedel bor omkring hovedstaden Helsinki. På grund af det store svenske mindretal, så er både finsk og svensk anerkendt som officielle sprog.

Finnerne er et folk med en meget speciel humor. Det afspejler sig bl.a. i en række pudsige sportsgrene som: koneløft, myggejagt, mobiltelefonkast, sumpfodbold, gummistøvle kast og VM i luftguitar.

Måske er det på grund af deres humor, at de igennem de sidste tre år er blevet kåret som ”verdens lykkeligste folk” af FN. Danmark har tidligere haft titlen men nu ligger vi nummer to (vi har et år været nede på en tredjeplads, hvor også Norge kravlede forbi os).

Søg rejse

Stockholm som du ønsker

Forespørg på pladser

Ekstra god tid i Stockholm eller skærgårdskrydstogt til Tallinn eller Helsinki Stockholm er uden tvivl en af verdens smukkeste byer. Med beliggenheden midt i skærgården, og spredt over 14 øer, smelter natur og byliv sammen og gør Stockholm til en helt unik oplevelse. Byen er fyldt med spændende seværdigheder og levende handelsgader, der med den lave kurs på den svenske krone lokker med masser af gode tilbud. På denne rejse bor vi lige i hjertet af byen med gågaden blot få skridt fra hotellets ho...Læs mere