Skip to main content

Central/Nordspanien, fly

Status:
Forespørg på pladser

Solens, vinens og livsglædens land - en rundrejse for livsnydere

Spanien er et land fuldt af storslåede slotte og borge, himmelstræbende kirker og livlige byer med stolte traditioner for kunst og kultur. Det hele er krydret med smuk natur og et varmt og solrigt klima, der skinner igennem i det lækre spanske køkken og de fremragende vine.
Alt dette oplever vi på denne rundrejse, hvor vi bor i Spaniens bedste vindistrikter, går på opdagelse i byer med tusinder af års historie, besøger den verdenskendte middelalderborg i Segovia, tager på vinsmagning i gamle underjordiske gange og besøger de hyggeligste restaurantgader, der giver masser af muligheder for at udforske det spanske køkken. Vi glæder os til at give dig den bedste oplevelse af ”Det ægte Spanien”.

Rejsen dag for dag:

1.dag:
Fly direkte fra København til Madrid. Indkvartering for 3 nætter centralt i den historiske by Zaragoza.

2. og 3.dag:
Ophold i Zaragoza. To formiddags-byvandringer hvor vi lærer byen lidt at kende og ser placeringen af byens store seværdigheder. Om eftermiddagen er der god tid til at udforske de enkelte seværdigheder, afhængig af egne interesser, eller måske bare sætte sig på én af de mange caféer og observere byens liv.

4.dag:
Mulighed for at besøge La Aljafería. Derefter ser vi verdensudstillingsområdet EXPO2008. Herfra til Rioja og hovedbyen Logroño. Byvandring og middag i byens berømte restaurant-kvarter.

5.dag:
Tid i Logroño og mulighed for at gå en lille bid af Caminoen. Rundtur i Rioja-distriktet med vinmarker, landsbyer og besøg på en stor vin-bodega. Sen eftermiddag og aften på egen hånd i Logroño.

6.dag:
Gennem Duero-distriktet til Aranda de Duero. Indkvartering og byrundtur. Om aftenen middag med områdets specialitet: Ovnstegt lam.

7.dag:
Besøg på moderne vinhus i Spaniens bedste vindistrikt. Om eftermiddagen tid på egen hånd i Aranda de Duero samt besøg i én af byens historiske underjordiske kældre.

8.dag:
Sydpå til Segovia. Byrundtur og besøg på den verdensberømte borg Alcázar de Segovia. Aftensmad og efterfølgende afslutning på byens smukke torv med udsigt til Akvædukten.

9. dag:
Transfer til Madrid og fly direkte til København.

Hoteller:
Condes de Haro
Villa de Aranda
Hotel Ele Acueducto de Segovia

Søg rejse

Rejseprogram

ZARAGOZA
Vi flyver fra Kastrup til Madrid og kører herfra til Zaragoza, der er hovedstad i Aragón regionen og byder på mere end 2000 års fantastisk historie. Vi bor i hjertet af den gamle bydel, nær Pilar-basilikaen, hvor der har været kristen helligdom siden år 40 efter Kristi fødsel. Alle byens store seværdigheder ligger i gåafstand til hotellet og både på rejsens anden og tredje dag inviterer rejselederen om formiddagen på spændende byvandringer, hvor vi dykker ned i den gamle by og dens fascinerende historie.

Vores eftermiddage i Zaragoza giver masser af mulighed for selv at fortsætte oplevelserne og udvælge præcis dét, som du er mest interesseret i. Tæt på hotellet ligger f.eks. byens domkirke og de romerske museer bl.a. ét med resterne af et amfiteater med plads til 6.000 tilskuere. Byen har også et flot gobelin-museum samt et museum viet til den berømte maler, Francisco Goya, der voksede op i Zaragoza. Den over 500 år gamle stenbro over Ebro-floden ligger også kun en kort spadseretur fra hotellet lige som de gamle gader med masser af lækre butikker. Vi vil absolut også anbefale et besøg på byens store indendørs marked med over 120 markedsboder med frugt og grønt, friskfanget fisk, ost og slagtervarer.

LOGROÑO – RIOJAS HOVEDSTAD
På rejsens fjerde dag forlader vi Zaragoza. Inden vi forlader byen er der mulighed for et besøg i La Aljafería, en borg, der blev bygget i det 11. århundrede af den muslimske monark Al-Muqtadir. Inden vi forlader Zaragoza helt, besøger vi kort det moderne område, hvor verdensudstillingen EXPO 2008 blev afholdt. Her er stadig flere af de imponerende bygninger, der blev opført til lejligheden. Herfra fortsætter vi gennem Ebro-dalen til Rioja-regionen og dens hovedby Logroño, der ligger flot ved Ebro-floden. Allerede i antikken voksede her en by frem, da romerne brugte Ebro-vandvejen når de skulle fra østkysten af Spanien til Atlanterhavet. Byen voksede i Middelalderen bl.a. fordi den ligger på grænsen mellem de daværende kongeriger, Kastillen, Aragón og Navarra. Samtidig gik Santiago Caminoen igennem byen – det gør den i øvrigt stadig!

Vi ankommer til Logroño midt på eftermiddagen og efter at have tjekket ind på hotellet går vi en lille byrundtur. Om aftenen besøger vi de berømte ”restaurantgader”, hvor de hyggelige spisesteder ligger tæt side om side. Her spiser vi sammen og mon ikke vi skal smage på lidt Rioja-vine i løbet af aftenen?

RIOJAS VINMARKER
Næste dag kører vi ud i de smukke vinområder, der omgiver Logroño. Her ser vi de mange vinmarker, hvor Rioja-vinene bliver til og passerer den ene vin-bodega efter den anden.  Undervejs kører vi lidt ind i Baskerlandet og gør holdt i den lille charmerende middelalderby Laguardia, der ligger på toppen af en bakke. Herfra fortsætter vi til én af de store vinproducenter, hvor vi får en rundvisning i firmaet og afslutter besøget med lidt smagsprøver på den gode Rioja-vin. Tilbage i Logroño bliver der mulighed for at gå lidt på opdagelse i byen. Ved at følge de malede muslingeskaller i fortovene kan vi måske også gå en lille bid af Caminoen. Aftenen giver os herefter mulighed for at udforske de mange små spisesteder i de to meget berømte tapas-gader i Logroño.

ARANDA DE DUERO – EUROPAS VINBY
Endnu et af Spaniens kendte og smukke vinområder venter på os, når vi fortsætter rejsen til Ribera del Duero vindistriktet, hvor vi bor de følgende to nætter i Aranda de Duero. Byen ligger på bredderne af Duero-floden og er udvalgt til at være Europæisk Vinby i år 2020. Vi bor på et hotel nær centrum og den første eftermiddag går vi en lille byrundtur inden vi om aftenen spiser på en lokal restaurant, der serverer områdets specialitet: ovnstegt lam (der vil være mulighed for at bestille en anden ret).

Næste dag besøger vi endnu et moderne vinhus, ”Protos”. ”Protos” ligger i byen Peñafiel der også er berømt for den 200 meter lange – men meget smalle – borg, der har ligget her i 1.000 år. Her bliver vi introduceret til vinene fra Ribera del Duero, som regnes for Spaniens bedste vinområde. Som en modsætning til den moderne vinproduktion arrangeres der sidst på eftermiddagen et besøg i Aranda de Dueros underjordiske kældre og skulle du have fået nok af vin, er der også rig mulighed for at nyde den rolige atmosfære i byen.

SEGOVIA
På rejsens næstsidste dag går turen til Segovia, der ikke mindst er berømt for sin over 800 meter lange romerske akvædukt, der går lige igennem byen. Vi tager på en byrundtur og besøger den 900 år gamle borg Alcázar de Segovia, der er bygget på en klippe og ser ud som om den vogter over byen. Borgen menes at have været inspiration for Neuschwanstein-slottet i Tyskland, der igen har været inspiration for Walt Disneys Snehvide Slot. Der vil også være mulighed for at besøge byens imponerende katedral.

På rejsens sidste aften spiser vi sammen i centrum af Segovia. Her bliver mulighed for at spise denne egns specialitet: ovnstegt pattegris (men også her vil der være mulighed for at bestille en anden ret). Efter middagen kan vi måske nyde et glas vin eller en kop kaffe på byens store plads med udsigt til den imponerende akvædukt, der på en eller anden måde giver en stor ro i sindet – det skal opleves!

Hele rejsen er tilrettelagt af Charlotte Albjerg, der har boet i Spanien i 20 år, elsker landet, dets kultur og ikke mindst det fremragende køkken og de gode vine. De mange års passion for Spanien skinner igennem i rejsens program og på denne rejse ser vi ikke blot de store, kendte seværdigheder, men kommer også tæt på det autentiske Spanien uden for det slagne spor.