Skip to main content

Bled

Status:
Forespørg på pladser

Et lille paradis for livsnydere

Forestil dig en smuk, lille bjergby, der ligger direkte ud til en stor sø og omgivet af smukke skove. En by med en afslappet og rolig atmosfære, mildt og lunt klima og små hyggelige spisesteder og restauranter. Sådan er den lille slovenske by Bled, der ligger i den sydlige del af alperne, og tæt på grænsen til Østrig. En perle blandt vores rejsemål.

Rejsen dag for dag:

1. dag:
Udrejse via Gedser-Rostock og overnat­ning syd for Leipzig

2. dag:
Besøg i templet Walhalla og ophold i romerbyen Regensburg. Overnatning i Bayern.

3 dag:
Smuk tur gennem Østrigs alper. An­komst og indkvartering for 5 nætter i centrum af Bled.

4. til 7. dag: Udflugter fra Bled
Hyggedag i Bled med mulighed for besøg på bor­gen, samt sejltur med Pletna båd på søen
- Postojnagrotterne og verdens største huleborg Predjama
- Byrundtur i Ljubljana med tid på egen hånd
- Panoramatur i Triglav nationalparken og sejltur på Sloveniens største sø, Bohinj

8. dag:
Gennem Østrig og Bayern til overnat­ning i Festspilbyen Bayreuth.

9 dag: 
Hjemrejse via Rostock-Gedser.

Hotel:
Hotel Astoria

Søg rejse

Rejseprogram

Bled og Hotel Astoria
Bled er med sin helt specielle beliggen­hed en af alpernes smukkeste feriebyer. Her spejler bjergene sig i søen, og skaber et mildt sydlandsk klima i den hyggelige lille by.
Højt over byen, på kanten af en stejl klippe, ligger byens gamle middel­alderslot, der er en af de mest besøgte seværdigheder i Slovenien – ikke mindst på grund af den enestående udsigt ud over søen, byen og bjergene. Midt ude i søen ligger også en lille ø, hvor de lokale i gamle dage tilbad den hedenske kær­lighedsgudinde Ziva. Da kristendommen blev indført, erstattede man templet af en kirke, som i dag fylder næsten hele den lil­le ø. Vi besøger øen og kirken med de traditionelle Pletna både, som har været benyttet i over 400 år. Det siges, at man ikke har oplevet stemningen i Bled, før man har sejlet med en Pletna båd, der langsomt drives frem af styrman­den med to årer. En oplevelse, der bringer os tæt på naturen og ned i gear – præcis som resten af Bled og de smukke omgi­velser gør det.

Postojnagrotterne og verdens største huleborg Predjama (til­køb)
Tæt på Bled ligger Sloveniens mest be­søgte seværdighed – de enestående Postojnagrotter. Grotterne er et fantastisk net af tunneller, passager og store hulrum, hvor drypstenene har skabt store søjler og formationer. Vi kommer ind i grotterne med et lille elektrisk tog, og oplever de flotteste af hulerne og drypstenene i lø­bet af den halvanden time lange rundtur.
Når vi igen er ude i dagslyset, besøger vi en anden af landets mest særprægede seværdigheder. Borgen Predjama er som taget ud af en eventyrfilm med sin belig­genhed bygget direkte ind i en stor, natur­lig hule i bjergsiden. På vores rundtur på slottet hører vi mere om den dramatiske og fascinerende historie bag dette unikke bygningsværk.

Sloveniens charmerende hovedstad Ljubljana
Som resten af landet er hovedstaden Ljubljana en eventyrlig oplevelse. Højt på en klippe midt i byen troner den gamle borg, mens floden og byens gamle ga­der snor sig omkring klippen nedenfor. Langs floden står de farvestrålende gamle borgerhuse på rad og række med deres røde tegltage, mens flotte broer binder byen sammen.
Vi går på opdagelse i den gamle bykerne, og ser de smukke huse, dragebroen og byens store kirker. Efter byrundturen er der god tid til at nyde byen på egen hånd, inden vi vender tilbage til Bled.

Triglav Nationalpark og Bohinj søen - Sloveniens største sø
Blot en halv times kørsel fra Bled ligger den store nationalpark Triglav, der byder på helt enestående naturoplevelser. Vi tager på en panoramatur i området, og oplever Sloveniens mest storslåede natur. Ved bjerget Vogel bliver der mulighed for at tage med svævebanen til toppen, hvor­fra vi kan nyde en ubeskrivelig udsigt over bjergene og ned mod den store Bohinj sø. Den ligger som en blå juvel midt mellem de stejle bjerge og grønne skove.
Efterføl­gende skifter vi perspektiv, når vi tager på sejltur på søen, og kan kigge op mod de majestætiske bjerge, der rejser sig mod himlen rundt om søen. Vi spiser frokost i de naturskønne omgivelser, inden vi er tilba­ge i Bled midt på eftermiddagen.

Oplevelser ud og hjem – Regens­burg, Walhalla og Bayreuth
På vejen mod Bled har vi lagt spænden­de oplevelser ind på rejsen. Vi overnatter først syd for Leipzig, og besøger dagen efter den flotte by Regensburg, der lig­ger direkte ud til Donaufloden. Her ser vi blandt andet det imponerende tempel Walhalla, som er bygget med inspiration fra Parthenon i Athen, men opkaldt efter den nordiske mytologi – et særpræget og interessant indblik i tysk historie. Der bliver også tid til at opleve den gamle ro­merske bro, der er Tysklands ældste, og Regenburgs smukke katedral.
Efter vores anden overnatning tæt på Bayerns stør­ste sø Chiemsee, venter der os en utroligt smuk tur gennem Østrig frem til Bled, hvor vi ankommer midt på eftermiddagen, så vi allerede denne dag kan danne os første indtryk af vores lille ferieparadis.

På hjemrejsen overnatter vi i Bayreuth, der er kendt for sine festspil og tilknytning til komponisten Richard Wagner. Hotellet ligger tæt på centrum, så der er mulighed for at få et lille indtryk af den gamle, hi­storiske bykerne på en lille aftenvandring.

Påstigningsruter

Rute 1, 2, 2A og 3

Se ruterne HER

Kort