Skip to main content

Kranjska Gora

Status:
Forespørg på pladser

Et lille paradis for livsnydere

Oplev på denne rejse ét af de skønneste lande i Europa. Vi bor i Kranjska Gora, der ligger i De julijske Alper. Her er ren bjergluft og næsten konstant udsyn til de imponerende bjerge, der omgiver byen. Byen er lille og overskuelig men med mange hyggelige restauranter og caféer. På vores udflugter ser vi de fantastiske slovenske landskaber og møder de venlige slovenere.

Rejsen dag for dag:

1. dag:
Udrejse via Gedser-Rostock og overnat­ning syd for Leipzig

2. dag:
Besøg i templet Walhalla og ophold i romerbyen Regensburg. Overnatning i Bayern.

3 dag:
Smuk tur gennem Østrigs alper. An­komst og indkvartering for 5 nætter i Kranjska Gora.

4. til 7. dag: Udflugter fra Kranjska Gora
• Hyggedag i Kranjska Gora
• Udflugt til Radovljica og Bled med sejltur på Bled Sø.
• Byrundtur i Ljubljana med tid på egen hånd
• Panoramatur i Triglav nationalparken og sejltur på Sloveniens største sø, Bohinj

8. dag:
Gennem Østrig og Bayern til overnat­ning i Festspilbyen Bayreuth.

9. dag:
Hjemrejse via Rostock-Gedser.

Hotel:
Ramada Resort

Søg rejse

Rejseprogram

Kranjska Gora og Ramada Resort
Kranjska Gora ligger i en frodig dal omgivet af skovklædte bjerge på sydsiden af Alperne. Byen har et hyggeligt lille torv og der er rig mulighed for at finde et sted at spise frokost eller at få en kop kaffe eller en øl.
Vores 4-stjernede hotel har et stort pool- og wellness område hvor der også er mulighed for at anvende saunaen eller få en afslappende massage. Hotellet har også en stor terrasse med udsigt til bjergene. Dagen efter vores ankomst til Slovenien bliver vi i Kranjska Gora, så vi har god tid til at nyde den specielle oplevelse, at trække ren bjergluft i lungerne og nyde de stoiske bjerge, der omringer byen.

Radovljica og Bled
I dag besøger vi to mindre byer, hver med hver deres helt egen charme. Fra morgenstunden kører vi til Radovljica, lokalt kendt som ”Den søde By”, især på grund af chokoladefremstillingen her. Men det spiller måske også ind, at byen er Sloveniens ”bi-hovedstad” og at her er et lille honningmuseum, hvor man bl.a. kan se de meget fint dekorerede ”døre” til bistaderne, som denne egn er kendt for.
På det lille torv kan man studere de smukt udsmykkede huse, hvoraf nogle stammer helt tilbage fra 1500-tallet. For enden af torvet er der en lille smøge, der fører ud til et udsigtspunkt med kig til floden, der løber nedenfor byen og de grønne bjerge på den anden side af dalen. Vi har god tid til at udforske byen, spise frokost og eventuelt købe ét af de berømte honninghjerter, byen også er kendt for.

Fra Radovljica kører vi den korte vej  til Bled, der med sin helt specielle beliggen­hed er en af alpernes smukkeste byer. Her spejler bjergene sig i søen, og skaber et mildt sydlandsk klima i den hyggelige lille by. Højt over byen, på kanten af en stejl klippe, vogter byens gamle middel­alderslot over området. Midt ude i Bled Sø ligger en lille ø, hvor de lokale i gamle dage tilbad den hedenske kær­lighedsgudinde Ziva. Da kristendommen blev indført, erstattede man templet med en kirke, som i dag fylder næsten hele den lil­le ø.
Vi besøger øen og kirken med de traditionelle Pletna både, som har været benyttet i over 400 år. Det siges, at man ikke har oplevet stemningen i Bled, før man har sejlet med en Pletna båd, der langsomt drives frem af styrman­den med to årer. En oplevelse, der bringer os tæt på naturen og ned i gear – præcis som resten af Bled og de smukke omgi­velser gør det.

Sloveniens charmerende hovedstad Ljubljana
Som resten af landet er hovedstaden Ljubljana en eventyrlig oplevelse. Højt på en klippe midt i byen troner den gamle borg, mens floden og byens gamle ga­der snor sig omkring klippen nedenfor. Langs floden står de farvestrålende gamle borgerhuse på rad og række med deres røde tegltage, mens flotte broer binder byen sammen.
Vi går på opdagelse i den gamle bykerne, og ser de smukke huse, dragebroen og byens store kirker. Efter byrundturen er der god tid til at nyde byen på egen hånd, inden vi vender tilbage til Bled.

Triglav Nationalpark og Bohinj søen - Sloveniens største sø
Vi tager på en panoramatur i den store nationalpark Triglav og oplever Sloveniens mest storslåede natur. Ved bjerget Vogel bliver der mulighed for at tage med svævebanen til toppen, hvor­fra vi kan nyde en ubeskrivelig udsigt over bjergene og ned mod den store Bohinj sø. Den ligger som en blå juvel midt mellem de stejle bjerge og grønne skove.
Efterføl­gende skifter vi perspektiv, når vi tager på sejltur på søen, og kan kigge op mod de majestætiske bjerge, der rejser sig mod himlen rundt om søen. Vi spiser frokost i de naturskønne omgivelser, inden vi er tilba­ge i Kranjska Gora sidst på eftermiddagen.

Oplevelser ud og hjem – Regens­burg, Walhalla og Bayreuth
På vejen mod Slovenien har vi lagt spænden­de oplevelser ind på rejsen. Vi overnatter først syd for Leipzig, og besøger dagen efter den flotte by Regensburg, der lig­ger direkte ud til Donaufloden. Her ser vi blandt andet det imponerende tempel Walhalla, som er bygget med inspiration fra Parthenon i Athen, men opkaldt efter den nordiske mytologi – et særpræget og interessant indblik i tysk historie. Der bliver også tid til at opleve den gamle ro­merske bro, der er Tysklands ældste, og Regenburgs smukke katedral.
Efter vores anden overnatning tæt på Bayerns stør­ste sø Chiemsee, venter der os en utroligt smuk tur gennem Østrig frem til Kranjska Gora, hvor vi ankommer midt på eftermiddagen, så vi allerede denne dag kan danne os første indtryk af vores lille ferieparadis.

På hjemrejsen overnatter vi i Bayreuth, der er kendt for sine festspil og tilknytning til komponisten Richard Wagner. Hotellet ligger tæt på centrum, så der er mulighed for at få et lille indtryk af den gamle, hi­storiske bykerne på en lille aftenvandring.

Påstigningsruter

Rute 1, 2, 2A og 3

Se ruterne HER

Kort