Skip to main content

Berlin

Status:
Forespørg på pladser

Tysklands hovedstad og Europas hjerte.

En kulturby, der atter blomstrer og har alt at byde på. Placeret midt i Europa, ødelagt, genopbygget, delt og genforenet – hvert et gadehjørne i denne by har en historie at fortælle. Når du rejser med Klingenberg til Berlin får du masser af oplevelser fra start til slut. Vi giver dig store oplevelser, som du ellers ikke ville få, og med den korte afstand fra Danmark får du også en masse ud af både turens første og sidste dag.

Rejsen dag for dag:

1. dag:
Udrejse via Gedser – Rostock. Besøg ved Olympia Stadion og klokketårnet og efterfølgende tur gennem Vestberlin. Indkvartering på Hotel Park Inn.

2. – 4. dag:
· Byvandring og mulighed for sejltur på Spree
· Rundvisning under jorden ved Berliner Unterwelten
· Besøg ved Gedenkstätte Berlinermauer
· Eftermiddagstur til Rigsdagen med kaffe og kage på tagterrassen
· Mulighed for besøg i TV-tårnet uden kø
· Tid til frokost og påskemarked på Alexanderplatz

5. dag:  Besøg i Sanssouci slotsparken i Potsdam. Tid i den gamle bydel og mulighed for at opleve det hollandske kvarter. Færge Rostock – Gedser.

Hotel:

Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz

Søg rejse

Rejseprogram

Bo midt på Alexanderplatz med TV-tårnet som nabo
Vi bor i hjertet af byen midt på Alexanderplatz, der i sig selv er byens vigtigste handelscentrum og samtidig grænser direkte op til områder af byen, som undgik ødelæggelser under krigen. De gamle gader er i dag fyldt med spændende og kreative butikker, hyggelige caféer og gode restauranter. Lige uden for hotellets dør finder vi det store påskemarked med masser af små handelsboder med kunsthåndværk og kulinariske specialiteter, verdens største samling af håndmalede påskeæg og en hyggelig ølstue med levende musik. Berlins berømte TV-tårn er nabo til vores hotel og vi har selvfølgelig reserveret tid, så vi kan besøge tårnet uden ventetid og kø.

Olympia Stadion og Vestberlin
Vi starter vores oplevelser i Berlin allerede på rejsens første dag, hvor vi besøger klokketårnet ved Olympia Stadion, der blev brugt til Hitlers propaganda under OL i 1936. Derefter begiver vi os gennem den vestlige del af Berlin og tager et stop ved den berømte Gedächtnisskirche inden vi ankommer til det flotte Hotel Park Inn.

Berlins baggårde og sejltur på Spree
Påskelørdag inviterer rejselederen på en spadseretur i de gamle gader omkring Hackescher Markt. Her ser vi bl.a Europas største og måske smukkeste kompleks af baggårde, der i dag emmer af liv med cafeer og små specialbutikker. Vi tager også en lille tur omkring Museumsøen, der er Berlins storslåede kulturelle centrum, inden vi runder formiddagen af med mulighed for en flot sejltur på Spreefloden. Turen slutter ved frokosttid, så du har hele resten af dagen til at nyde alle byens indkøbsmuligheder eller måske besøge et af de storslåede museer. Bemærk, at de fleste butikker har åbent til kl. 20.

Berliner Unterwelten og Gedenkstätte Berliner Mauer
Berlin gemmer mange af sine hemmeligheder under jorden og i samarbejde med stiftelsen ”Berliner Unterwelten” dykker ved ned i historien og ser nogle af de gamle bunkeranlæg fra krigens tid. Her får vi en helt speciel oplevelse af Berlins tragiske og voldsomme fortid. Efterfølgende besøger vi Gedenkstätte Berlinermauer og ser, hvordan byen så ud, da den var delt i øst og vest.

Rigsdagsbygningen
Verdens mest besøgte parlamentsbygning finder vi også i Berlin. Her er byens moderne historie koncentreret i ét bygningsværk, hvor arkitekten Norman Foster har formet ombygningen ud fra tanken om, ”at fortid og fremtid her skal mødes i nutiden”. Kronen på værket er glaskuplen på tagterrassen, som vi naturligvis besøger, ligesom vi kan sætte os til rette i tagterrassens flotte café og nyde eftermiddagskaffe og kage sammen med den fantastiske udsigt over byens centrum. Bemærk at du med Klingenberg kommer direkte ind i Rigsdagen uden kø!

Potsdam og Sanssouci
På rejsens sidste dag kører vi over den gamle ”spion-udvekslingsbro” til Potsdam, hvor vi oplever den smukke slotspark omkring Sanssouci-slottet. Vi ser også byens hollandske kvarter og har tid til at gå på opdagelse i de charmerende gader og måske finde en god frokost. Herefter sætter vi kursen mod Rostock og sejler retur til Gedser. 

Påstigningsruter

rejsekalender

29/11Julemarked ÆrøFra 2.295,-
30/11Julemarked CelleFra 2.995,-
2/12Julemarked BremenFra 2.745,-
5/12Julemarked i GoslarFra 3.250,-
5/12Julemarked Münster og DortmundFra 3.095,-