Skip to main content

Belgien

 Belgien eller Kongeriget Belgien, som det officielt hedder, er delt imellem det nederlandsk talende Flandern og det fransksprogede Vallonien. Flandern er historisk set borgerligt, og Vallonien socialistisk. Kongeriget Belgien opstod efter en revolution i 1830, hvor landet løsrev sig fra Nederlandene. Hovedstaden er Bruxelles, hvor man bl.a. finder hovedsædet for Nato og de vigtigste EU-institutioner.

Belgien er tillige kendt for sin lange øltradition. Blandt de mange ølsorter finder man hvedeøllen "Witbier", der stammer fra 1400-tallet. Der findes dog også forskellige former for frugtøl, sour ales og forskellige former for klosterbryg. Heraf findes Abbey Ales: Leffe og St. Bernadus og Trappist øl, der produceres på 6 forskellige Trappist - klostre. Fælles for det meste belgiske øl er, at det har en temmelig høj alkoholprocent, hvilket vi heldigvis ikke skal tænke over, da vi er i bus. Der findes over 140 bryggerier i landet.

Det belgiske køkken er en lidt sjov blanding imellem det tunge tyske køkken og det mere elegante franske køkken. Belgien er kendt for sine gode fiskeretter, f.eks. blåmuslinger. De fås både som "Moules frites" og hvidvinsmarineret. Belgierne laver også en dejlig ærtesuppe med røget skinke, og så er belgierne nogle af de bedste i verden til at lave vafler og pommes frites.

Man må ikke glemme den belgiske chokolade. Historien bag belgisk chokolade går tilbage til det 17. århundrede, hvor landet hørte under Spanien, som fik transporteret kakaobønner hjem fra Sydamerika. Det tog dog for alvor fart i anden halvdel af det 19. århundrede. Her koloniserede Belgien den afrikanske stat Congo. Dermed fik man sin egen ubegrænsede kakaoforsyning, som placerede Belgien i centrum af chokoladehandlen i evig konkurrence mod Schweiz.

Søg rejse

Gent-Brügge-Antwerpen

Forespørg på pladser

Europas bedst bevarede hemmeligheder Vi tænker sjældent på Belgien som et rejseland, men faktisk finder vi her nogle af Europas smukkeste gamle byer med kanalhuse, himmelstræbende kirker, massive borge og fæstninger og ikke mindst et utal af fortovscaféer og restauranter, hvor vi kan nyde den verdensberømte belgiske øl. Tag med på denne oplevelsesrejse til Europas hjerte, hvor vi bor på et tidligere nonnekloster i centrum af blomsterbyen Gent, og også besøger de flotte gamle byer Brügge og Antw...Læs mere