Skip to main content

Bad Hersfeld

Pris fra:
4.695,-
Dage:5
Bestil rejse

Søer, salt og smuk natur i Tysklands grønne hjerte

I Tysklands grønne delstat Hessen gennemstrømmes de skovklædte bjerge af floder og søer. Her ligger bindingsværksbyerne tæt og de mange gamle slotte og enorme kirker fortæller om områdets vigtige plads i Europas historie. På denne rejse kommer vi tæt på både naturen, historien og de maleriske byer. Vores base er kurbyen Bad Hersfeld, hvor vi bor på et godt hotel i flotte omgivelser direkte overfor byens store kurpark.

Rejsen dag for dag:

1.dag:
Udrejse via Rødby-Puttgarden og ankomst til Bad Hersfeld

2. til 4. dag: Udflugter fra Bad Hersfeld
- Eder Stausee, sejltur og middelalderbyen Fritzlar
- Bad Sooden-Allendorf – salt og grænsehistorie
- Barokbyen Fulda, mulighed for besøg på Byslottet og slotsparken
- Lille byrundtur i Bad Hersfeld

5.dag:
Hjemrejse via Puttgarden – Rødby

Hotel:
Hotel am Kurpark

Søg rejse

Rejseprogram

Bad Hersfeld og Hotel am Kurpark
Den charmerende by Bad Hersfeld har mere end 1200 års historie bag sig og har en smuk, gammel bykerne, der er en oplevelse i sig selv. Byen er også kendt som kurby, og vi har valgt at bo på ét af byens førende hoteller direkte overfor den flotte kurpark. Hotellet byder på kurfaciliteter med bl.a. spa, saltgrotte, massagerum og sauna. Her er flotte værelser, hyggelig lounge og en god restaurant, hvor vi hver dag kan nyde både den store morgenbuffet og lækker aftensmad. Med Bad Hersfeld som udgangspunkt har vi også nogle af Tysklands bedste udflugtsmål inden for kort rækkevidde.

Eder Stausee, sejltur og middelalderbyen Fritzlar
Ad flotte veje gennem skove og dale når vi frem til den store opdæmmede sø Eder Stausee. Her går vi en tur på den imponerende dæmning, der i 1943 var målet for et allieret bombeangreb. Dæmningen blev ødelagt og en flodbølge raserede Eder-dalen, og rev alt med sig indtil en afstand på 50 km. I dag hersker der fred og idyl ved den opdæmmede sø, hvor vi tager på en sejltur og oplever den flotte natur og nationalparken, der omgiver søen. Vi besøger også den særdeles velbevarede middelalderby Fritzlar, der er omgivet af bymure og fæstningstårne. Her tager vi en tur gennem de gamle gader og ser bl.a. Bryllupshuset, Rådhuset og den kendte markedsplads.

Bad Sooden-Allendorf – salt og grænsehistorie
I den hyggelige by Bad  Sooden-Allendorf besøger vi saltmuseet og får et spændende indblik i udvindingen af salt. Ikke mindst det imponerende Gradierwerk, kendt som ”Den lodrette Nordsø”, er en stor oplevelse. Tæt på byen gik indtil 1990 også grænsen til DDR. Her ser vi grænsemuseet Schifflersgrund, der giver et uhyggeligt indblik i den såkaldt Vodka-Whisky-grænse, der i årtier delte Tyskland i to.

Barokbyen Fulda, Byslottet og slotsparken
Fulda er en af Tysklands mest storslåede byer omgivet af flot natur. Her holdt de mest magtfulde abbeder og biskopper til, og der blev bygget enorme kirker, klosterbygninger og storslåede palæer i barokstil. Den overdådige byggestil ses overalt i byen, og vi tager selvfølgelig på en rundtur i den særprægede by. Undervejs bliver der mulighed for en rundvisning gennem det flot dekorerede og udsmykkede slot og til at nyde den smukke slotspark.

Påstigningsruter

Rute 1, 2, 2A og 3

Se ruterne HER

Kort

Afgange og priser

UdgåendeAfrejsestedHotelLedige pladserFra pris
05-07-2021 - 09-07-2021BusHotel am KurparkMere end 84.695,-Bestil
30-08-2021 - 03-09-2021BusHotel am KurparkMere end 84.695,-Bestil