Skip to main content

Aspargesrejse til Potsdam

Status:
Forespørg på pladser

Aspargestid mellem søer og slotte

Potsdam er en utroligt smuk by indrammet af floder, søer og store slotsparker. Omkring byen finder vi det naturskønne område Beelitz, der er berømt for sine Beelitzer Spargel, der regnes blandt Tysklands bedste delikatesser. Vi besøger en familiegård, der er oplevelsescentrum for områdets velsmagende afgrøder, og smager deres fremragende, friske asparges. Du kan også glæde dig til en spadseretur over trækronerne, sejltur på Havelfloden og en byvandring i Potsdams hyggelige gamle gader.

Turen dag for dag:

1. dag
Udrejse via Gedser-Rostock. Ankomst til Potsdam midt på eftermiddagen. Lille bytur og indkvartering.

2. til 3. dag: Udflugter fra Potsdam
• Asparges- og oplevelsesgården Klaistow samt trækronestien i Beelitz
• Tid i Potsdam med mulighed for besøg i Tysklands flotteste slotspark og sejltur på Wannsee

4. dag
Ophold i Plau am See. Hjemrejse via Rostock-Gedser

 

Hotel:

Arcona Hotel am Havelufer se mere om hotellet på hjemmesiden HER

Søg rejse

Rejseprogram

Potsdam – residensby med charme og stil
I Potsdam har fortidens charmerendembycentrum og imponerende slotte overlevetmbåde krig og forfald, og byen harmi dag mere at byde på end nogensindemfør. Vi bor på det flotte Arcona Hotel ammHavelufer, der ligger ned til bredden af Havel floden og få hundrede meter fra den smukke slotspark Sanssouci. På rejsens første dag ankommer vi allered midt på eftermiddagen, så der bliver ti til en lille introduktion til byen, gågaden og det hollandske kvarter.

Asparges- og oplevelsesgården Klaistow samt trækronestien i Beelitz
Lige syd for Potsdam ligger den store gård Klaistow, med mere end 600 hektarer aspargesmarker. Her er anlagt en stor oplevelsespark, der også byder på forretninger med hjemmelavet marmelade, syltede agurker, keramik og gaveartikler. Vi smager husets egen Secco og introduceres til, hvad der sker med en asparges på dens vej fra marken til tallerkenen. Derefter står den på gårdens frokost med asparges som tema. Tæt på Klaistow ligger ruinerne af et gammelt sanatorium, som er omdannet til en helt speciel naturoplevelse. I højde med trækronerne er anlagt en sti med en fantastisk udsigt over skoven og de maleriske gamle ruiner. Der er elevator op til stien, så alle kan være med.

Tysklands flotteste slotspark og sejltur på Wannsee
Med alle Potsdams muligheder lige ved døren, er der nok at vælge imellem, når vi tilbringer en hel dag i byen. Hvis det kunne friste, tilbyder rejselederen en spadseretur gennem Tysklands største og flotteste slotspark, hvor vi undervejs ser det storslåede Neues Palais, det yndefulde kinesiske tehus og det lyse sommerslot Sanssouci. Det er også muligt at tage på tur med hestevogn rundt om parken, hvis du foretrækker det. Om eftermiddagen tilbyder vi en sejltur på søen Wannsee, der er omkranset af sandstrande, lystbådehavne og frodig natur.

Hjemrejse med ophold i Plau am See
På vores vej mod Rostock og færgen tager vi en afstikker til det store søområde Mecklenburger Seenplatte, hvor vi nyder frokostpause i den hyggelige by Plau am See.

Påstigningsruter

Kort

rejsekalender

29/12Nytår i BerlinFra 4.595,-
29/12Nytår i SchwalenbergFra 3.850,-
30/12Nytår i Kassel/BaunatalFra 4.225,-
30/12Nytår i GorzowFra 3.295,-
6/2Helmut Lotti i LübeckFra 2.295,-