Skip to main content

Alsace-Rhinen

Status:
Forespørg på pladser

Stemningsfulde vinbyer, smuk natur og lokale specialiteter

Det er få steder i verden, der kan byde på så mange hyggelige, små vinbyer og så flot natur som Alsace i Frankrig og Rheingau i Tyskland. Her er gamle vingårde i bindingsværk, kirker og borge fra middelalderen, små butikker og lokale restauranter, floder der bugter sig gennem landskabet og sirlige vinmarker på de bløde bakker. På denne rejse kombinerer vi det bedste fra begge vinområder. Vi bor i den flotte by Colmar i Alsace og den charmerende vinby Assmannshausen ved Rhinen. Undervejs besøger vi vingårde, smager på de lokale specialiteter og tager på byvandring i de historiske byer.

Turen dag for dag:

1.dag: Udrejse via Rødby-Puttgarden, frokost ved ”Gasthof zur grünen Eiche” og overnatning i Bad Hersfeld.

2. dag: Ophold med lille byrundtur i Freiburg. Ankomst og indkvartering for tre nætter i Colmar.

3.dag: Byrundtur i Colmar og tid på egen hånd. Aftensmad med lokale specialiteter på restaurant i byen.

4.dag: Vinruten med Riquewihr og Ribeauville samt vinbondebesøg. Aftensmad med lokale specialiteter på restaurant i byen.

5.dag: Lille byrundtur i Strasbourg. Afstikker til den tyske vinrute og efterfølgende indkvartering for tre nætter i Assmannshausen am Rhein.

6.dag: Vandring i vinmarkerne med ”vinbondens frokost” og vinsmagning. Mulighed for sejltur om eftermiddagen.

7.dag: Kloster Hildegard, Niederwalddenkmal og Rüdesheim.

8.dag: Ophold i Hannoversch Münden og overnatning i Hildesheim.

9.dag: Frokost og ølsmagning på Klüvers Brauhaus. Hjemrejse via Puttgarden-Rødby.

 

Hoteller:

Hotel Zwei Mohren se hotellets hjemmeside HER

Hotel Les Maraichers se hotellets hjemmeside HER

 

Søg rejse

Rejseprogram

Colmar – Kultur og kulinariske oplevelser

Colmar er nærmest indbegrebet af Alsace og har en enestående rig kulturarv. Byens centrum er som et malerisk og levende postkort med gotiske klostre og kirker, smalle gader indrammet af bindingsværkshuse, flotte pladser og et livligt café- og restaurantmiljø. Området ”Lille Venedig” er en oplevelse i sig selv med de mange små kanaler, broer, gallerier og specialbutikker.

Vi har tre nætter i den smukke by og bruger selvfølgelig en hel dag til at opleve alt, hvad byen har at byde på, ligesom der bliver god tid til at nyde bylivet på egen hånd. Skulle du have lyst til det, kan vi varmt anbefale et besøg på museet ”Unterlinden”, der ligger i et gammelt kloster og rummer nogle af de vigtigste kunstskatte i Frankrig. 

Under opholdet skal vi også stifte bekendtskab med det alsaciske køkken. To aftener spiser vi på restaurant i byen, hvor nogle af områdets specialiteter vil være på menuen. Alsace er særligt kendt for bl.a. ”Baeckeoffe”, der består af forskelligt marineret kød, kartofler og hvidvin, samt ”Coq au Riesling”, der er hane tilberedt med hvidvin. Krydderkage og gode lokale oste hører også med til en rigtig Alsace-menu.

Vinruten i Alsace med vinbondebesøg

Den berømte vinrute hører også med til et besøg i Alsace. Vi følger den bugtede vej, der fører os mellem vinmarker og gennem gamle, smukke vinbyer. De to mest charmerende og berømte af byerne på ruten er Riquewihr og Ribeauvillé, som vi selvfølgelig besøger undervejs. Stemningen i byerne bag de massive gamle bymure er helt speciel. Her er snævre stræder og gyder, gamle vinkældre med udskænkning og servering, små butikker med lokale delikatesser, smukke landsbykirker og massive befæstninger. Vi besøger naturligvis også en af områdets vinbønder, der viser os rundt på sin vingård med efterfølgende smagsprøver. 

Strasbourg og den tyske vinrute

Nord for Colmar ligger Alsace' største by Strasbourg, som måske er mest kendt for at huse EU-Parlamentet 12 gange om året. Vi kører en lille rundtur i byen og ser EU-området, inden vi fortsætter til fods i den gamle bykerne. Her ser vi Strasbourgs fantastiske domkirke og de hyggelige kvarterer langs byens kanaler, inden der bliver tid til frokost. Senere på dagen tager vi en afstikker ind på den tyske vinrute, inden vi ankommer til Assmannshausen og den smukkeste del af Rhinens løb gennem Tyskland: ”Den Romantiske Rhin”. 

Assmannshausen og Hotel Zwei Mohren

I tre nætter bor vi på det hyggelige Hotel Zwei Mohren i den lille vinby Assmannshausen. Fra hotellets terrasse kan vi nyde udsigten direkte ud over Rhinen, mens det dansktalende personale gerne serverer områdets specialiteter for os. Hvis vi kan løsrive os fra terrassen, byder byen på smalle hyggelige gader, små beværtninger og en svævebane, som bringer os hen over vinmarkerne til udsigtspunktet Niederwald højt over Rhindalen.

Vandring i Vinmarkerne, vinbondens frokost og vinprøve

Vores værter på hotellet arrangerer en vandring i vinmarkerne omkring Assmannshausen, hvor vi hører mere om arbejdet i markerne og det krævende arbejde med at pleje og plukke druerne. Efter at vi har været ”i marken”, får vi serveret en traditionel ”vinbonde-frokost” med tilhørende vinsmagninger. Er der interesse for det, vil rejselederen om eftermiddagen tilbyde en hyggelig og flot sejltur på Rhinen, hvor vi oplever de mange gamle borge, befæstede byer og stejle vinmarker fra flodsiden.

Kloster Hildegard og Rüdesheim

I nabobyen Rüdesheim besøger vi nonneklosteret Hildegard, der ligger midt i vinmarkerne højt over byen. Her har nonnerne gennem århundreder arbejdet med urter, kunsthåndværk, vine og likører. Vi får en lille introduktion til klostrets mange hjemmelavede produkter, og der bliver mulighed for at besøge klosterkirken, inden vi fortsætter til Niederwalddenkmal og den enorme statue ”Germania”. Udsigten ned over Rhindalen og udover vinmarkerne er ganske enestående. Der er mulighed for at tage svævebanen ned til Rüdesheim, hvor vi tilbringer eftermiddagen i de livlige gader med vingårde, restauranter, butikker og det berømte museum for mekaniske musikinstrumenter.

Oplevelser ud og hjem

Hele rejsen indrammes af en spændende ud- og hjemrejse, hvor vi på udrejsen overnatter i den gamle kurby Bad Hersfeld. Vi besøger også Freiburg, der ligger i udkanten af Schwarzwalds grønne bjerge og er Tysklands varmeste og mest solbeskinnede by.

På hjemrejsen gør vi ophold i Hannoversch Münden, hvor floderne Fulda og Werra løber sammen og danner floden Weser. Byen er et meget velbevaret gammelt handelssted fra middelalderen, og ligger smukt i floddalen. Herefter overnatter vi i Hildesheim, berømt for sin markedsplads og rekonstruerede træ- og stenbygninger. På rejsens sidste dag slutter vi af i Neustadt in Holstein, hvor vi spiser frokost, og smager på det lokale øl i Klüwers Brauhaus, der ligger ved byens gamle skibsbro.

Påstigningsruter

rejsekalender

5/7Ærø Fra 2.995,-
8/7Ree Park og LEGO HouseFra 3.370,-
12/7André Rieu i MaastrichtFra 4.995,-
18/7BornholmFra 4.595,-
22/7Flodkrydstogt RhinenFra 10.950,-