Skip to main content

Ærø

Status:
Forespørg på pladser

Alt er vand ved siden af Ærø

Omgivet af vand midt i det sydfynske øhav ligger Ærø med sine stolte søfartstraditioner. Her er hyggelige havnebyer med snævre gyder og stræder, et blødt kuperet landskab og en smuk kystlinje. Et stykke Danmark med uforstyrret idyl, frodige marker, bindingsværksbyer og gadekær. Men tiden er ikke gået i stå og Ærø byder på et utal af spændende oplevelser, som vi glæder os til at vise dig på vores rejser til dette lille stykke af paradis.

Rejsen dag for dag:

1. dag
Med færge fra Svendborg til Ærøskøbing. Rundtur på øen med lokalguide.

2. dag:
Udflugt på Ærø med lokalguide i 3 timer, Ærø Pandekager & kaffe, Middag med 3 timers drikkevarer ad libitum og musik, underholdning og dans.

3. dag: (Afgangene den 19. juni og 9. oktober)
Sejltur med Danmarks første 100% elektriske færge ”Ellen” til Fynshav. Indkøbspause i Tyskland. Frokost ved Skamlingsbanken. Hjem via Storebælt

3. dag: (Afgangen 4. september)
Sejltur med Danmarks første 100% elektriske færge ”Ellen” til Fynshav. Besøg ved Dybbøl Mølle. Frokost ved Skamlingsbanken. Hjem via Storebælt

3. dag: (Afgangene den 22 maj og 7 august)
Færge til Rudkøbing og rundtur på Langeland. Frokost på den historiske Bregninge Mølle. Hjem via Storebælt.

Hotel:

Ærø Hotel se mere om hotellet på deres hjemmeside HER

Se også vores særarrangementer på Ærø, Tyrolerfest på Ærø, Mortens Aften på Ærø, samt Countryfest på Ærø.

Søg rejse

Rejseprogram

Hotel Ærø i Marstal
Omdrejningspunktet for alle vores rejser er det gode Ærø Hotel i Marstal. Her sætter værten og personalet en stor ære i, at alle besøgende føler sig velkomne. Hotellet ligger smukt i udkanten af den gamle havneby Marstal, der indbyder til hyggelige gåture igennem de smalle gader og langs med havnen.

Ærøpandekager
Ærø er særligt kendt for sine pandekager, og vi skal selvfølgelig smage den lokale specialitet ved et lille eftermiddagsarrangement, hvor hotellet også byder på kaffe.

Dans og musik på hotellet
På weekendrejserne er der Happy Hour både fredag og lørdag imellem kl. 16-17. Til middagen er inkluderet tre times drikkevarer ad libitum (husets vin, øl og vand). Der bydes også på hyggemusik og underholdning inden der efterfølgende spilles op til dans.

Oplevelser på Ærø
Under opholdet på Ærø vil vi selvfølgelig vise dig øens smukkeste seværdigheder og hyggeligste byer. På ankomstdagen bliver vi budt velkommen af en lokalguide, der kender øen ud og ind og tager os med på rundtur på øen. Hvad vi ikke nåede at se den første dag, har vi mulighed for at se dagen efter, hvor guiden følger os rundt i yderligere 3 timer. Vi skal bl.a. opleve:

Søfartstraditioner i Marstal
De stolte søfartstraditioner skinner igennem overalt i Marstal og et besøg på søfartsmuseet er derfor åbenlyst. Her kan vi rejse 200 år tilbage i tiden og opleve, hvordan skibene har udviklet sig fra dengang og til i dag og samtidig fortabe os i en fascinerende udstilling af forunderlige genstande, som Ærøs søfolk har bragt med sig hjem fra fjerne lande.

Ærøskøbing, Stokroser og toppede brosten
Øens ”hovedstad” Ærøskøbing er Danmarks mindste købstad, og også her finder vi et charmerende bymiljø med små gamle huse prydet af stokroser. Mellem de hyggelige butikker og cafeer ligger også det gamle fattighus, der i dag rummer Flaske-Peters imponerende samling af 1700 flaskeskibe og 50 store modelskibe. Byen er også berømt for sit gamle røgeri, der hver dag byder på frisk røget fisk – selvfølgelig gerne serveret med en snaps.

Flere oplevelser på hjemrejsen
På rejsens tredje dag fortsætter vores oplevelser og vi har i år to forskellige programmer afhængig af, hvilken afrejsedato du vælger:

Sejltur, grænsehandel og Skamlingsbanken (afgangene den 19. juni)
Vi kører ombord på Danmarks første 100% elektriske færge ”Ellen” og sejler lydløst til Fynshav på Als. Herfra tager vi en afstikker over den dansk-tyske grænse, hvor der bliver mulighed for grænsehandel inden vi byder på frokost på Sønderjyllands højeste punkt Skamlingsbanken.

Sejltur, Dybbøl Mølle og Skamlingsbanken (afgangene den 19. juni)
Vi kører ombord på Danmarks første 100% elektriske færge ”Ellen” og sejler lydløst til Fynshav på Als. Herfra kører vi til Dybbøl Mølle, inden vi byder på frokost på Sønderjyllands højeste punkt Skamlingsbanken.

Tåsinge, Langeland og Bregninge Mølle (afgangene den 22. maj & 7. august)
Fra Marstal sejler vi med den nye ”gamle” færgeforbindelse mellem Marstal og Rudkøbing på Langeland. Efter 7 års pause har man genoptaget sejladsen. Vi tager en lille rundtur på frodige og smukke Langeland inden vi slutter besøget af med en god frokost på den historiske Bregninge Mølle.

Påstigningsruter

Rute 4, 5, 5A og 6

Se ruterne HER

Kort