Skip to main content

Ærø

Status:
Forespørg på pladser

Alt er vand ved siden af Ærø

Omgivet af vand midt i det sydfynske øhav ligger Ærø med sine stolte søfartstraditioner, hyggelige havnebyer med snævre gyder og stræder, et blødt kuperet landskab og en smuk kystlinje. Her er et stykke Danmark med uforstyrret idyl, frodige marker, bindingsværksbyer og gadekær. Men tiden er ikke gået i stå og øen byder på et utal af spændende oplevelser, som vi glæder os til at vise dig på en af vores rejser til dette lille stykke af paradis.

Rejsen dag for dag:

1. dag
Over Storebælt til Svendborg og færge til Ærøskøbing. Indkvartering og eftermiddagskaffe med Ærø-pandekager. Aftensmad.
2. dag
Besøg i Marstal og Ærøskøbing. Middagmed 3 timers drikkevarer ad libitum. Musik og dans.
3. dag
Rundvisning på Rise Bryggeri samt tid i Ærøskøbing. Færge til Svendborg og retur via Storebælt.

Hotel:

Ærø Hotel se mere om hotellet på deres hjemmeside HER

Søg rejse

Rejseprogram

Hotel Ærø i Marstal

Omdrejningspunktet for alle vores rejser er det gode Ærø Hotel i Marstal. Her sætter værten og personalet en stor ære i, at alle besøgende føler sig velkomne og samtidig er man tæt involveret og aktiv i lokalmiljøet. Det betyder, at der ofte er specielle arrangementer på hotellet afhængig af årstiden og de øvrige aktiviteter på øen. Derudover ligger hotellet smukt i udkanten af den gamle havneby Marstal, der indbyder til hyggelige gåture igennem de smalle gader og langs med havnen.

Ærøpandekager samt aften med dans og musik og en genopfunden grisefest på Ærø'sk

Ærø Hotel sørger for at introducere os til en af øens mest berømte specialiteter allerede ved ankomsten, hvor vi bliver budt på kaffe og de særlige Ærø-pandekager. På weekend-rejserne sørger vores vært også for, at middagen om lørdagen bliver en særlig oplevelse, hvor der til den gode mad er inkluderet tre times drikkevarer ad libitum (husets vin, øl og vand). Der bydes også på dinner-musik inden der efterfølgende spilles op til dans. På rejser den; 8/6, 6/7, 3/8 står menuen om lørdagen på helstegt pattegris!

Søfartstraditioner, stokroser og toppede brosten

Under opholdet på Ærø vil vi selvfølgelig også vise dig øens bedste seværdigheder og hyggeligste byer. De stolte søfartstraditioner skinner igennem overalt og i Marstal er et besøg på søfartsmuseet derfor et absolut must. Her kan vi rejse 200 år tilbage i tiden og opleve, hvordan skibene har udviklet sig fra dengang og til i dag og samtidig fortabe os i en fascinerende udstilling af underlige genstande, som Ærøs søfolk har bragt med sig hjem fra fjerne lande.

Øens ”hovedstad” Ærøskøbing er Danmarks mindste købstad og også her finder vi et charmerende bymiljø med små gamle huse prydet af stokroser. Mellem de hyggelige butikker og cafeer liger også det gamle fattighus, der i dag rummer Flaske-Peters imponerende samling af 1700 flaskeskibe og 50 store modelskibe. Byen er også berømt for sit gamle røgeri, der hver dag byder på frisk røget fisk – selvfølgelig gerne serveret med en snaps (Det Gamle Røgeri – sæsonåben 1/4 – 21/10). Og når vi nu er ved de gode oplevelser til ganen, besøger vi selvfølgelig også det lokale Rise bryggeri, hvor vi får både rundvisning og smagsprøver.

Mellem besøgene i Ærøs gamle byer tager vi også en afstikker til den 33 meter høje Voderup Klint, hvorfra vi har øens flotteste udsigt ud over det sydfynske øhav og i godt vejr kan se helt til Als.

Sejltur gennem Svendborgsund

Også vores ud- og hjemrejse byder på flotte oplevelser, når vi sejler med den moderne færge gennem Svendborgsund og øhavet til og fra Ærøskøbing. Du kan med andre ord se frem til en spændende weekend med oplevelser for både øjne og gane, når du tager med til Danmarks måske hyggeligste ø.

Påstigningsruter

Kort

rejsekalender

6/11Kandiskoncert og MortensaftenFra 2.995,-
7/11Ølfest i SchwalenbergFra 2.995,-
22/11Julemarked ÆrøFra 1.495,-
23/11Julemarked ÆrøFra 1.495,-
28/11Julemarked BerlinFra 3.095,-