Man mener, at det var de gamle egyptere, der var de første til at brygge øl. Det smagte ganske vist noget anderledes end i dag. Egypterne kendte nemlig ikke til gær, og derfor hældte de istedet dadelsaft i øllet. Det søde frugtsukker fik alkoholprocenten til at stige.

I f.eks. Middelalderen drak man hovedsageligt øl, og man drak meget af det. Vandet var nemlig forurenet, mælk var en mangelvare, og vinen var for sur. Derfor drak man øl. De fleste drak minimum 6 liter om dagen,og gerne mere. Det var helt naturligt, at man konstant gik rundt med en lille "bimmelim" på, også børnene.

Det er ikke et krav, at man når op på det kvantum, når Klingenberg Busrejser kører til Ølfest i Bremen, men øllet serveres i 1 liters krus. Serveringspersonalet skal have gode armmuskler. Et fyldt ølkrus kan veje op til 2,3 kilo og de bærer ofte 3-4 krus i hver hånd.

Læs programmet HER

Pakkerejse

Hurtigsøgning