Fra Rüdesheim til Koblenz er der små 80 km. Det er samtidig den smukkeste og smalleste strækning på hele Rhinen, som ellers er over 1000 km lang. Der er stejle skrænter, tilplantet med vinmarker. På de områder, hvor vinen ikke kan vokse er der istedet skov. For ca. hveranden kilometer knejser der en borg. En del af dem står som ruiner, men mange er blevet genopbygget som hotel eller vandrehjem.

Næppe noget område er så spækket med historier og sagn. Det kan være historien om Rhindøtrene, der passede på Rhinguldet på bunden af floden. Dette blev frastjålet dem af dværgen Alberich som omsmeltede det til en ring. Denne historie danner grundlaget for Richard Wagners store operacyklus "Nibelungens Ring". Det kan også være historien om Loreley, der sidder på sin klippe, og med sin smukke sang lokker sømændene til at sejle på klipperne. Der er sagn om hævngerrige brødre og smukke kvinder, der går i kloster efter at have mistet deres hjertenskær. Der er historier om grådige og onde biskopper og mange mange flere historier.

Klingenberg Busrejser tilbyder udflugter i dette smukke landskab. Tilbage på vores hyggelige hotel, med dansktalende personale, kan man bl.a. slappe af på hotellets terrasse, hvor man kan se ud over floden. Her kan man f.eks. nyde et godt glas vin eller en "Rüdesheimer Kaffe", der serveres i den specielle Biedermeier kop.

Læs program, klik her

Hotel:

Pakkerejse

Hurtigsøgning